BSB Donington Park: race op zaterdag afgelast vanwege noodweer, drie races op zondag

384
De British Superbike klasse bezig met de warm-up lap, vlak voor afgelasting van het programma voor de rest van de dag - Donington Park | foto© Ian Ward

De zaterdag op Donington Park is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Vlak voor de start van de eerste Bennetts British Superbike race van het weekend kwam het met bakken uit de hemel waarna de organisatie heeft besloten om alles voor de rest van de dag af te gelasten. Voor de zondag staat er nu een bomvol programma klaar met onder andere drie BSB races.

Net als bij het World Superbike evenement op het Circuit de Nevers Magny-Cours zijn de weersomstandigheden ook dramatisch op Donington Park voor het vijfde raceweekend van het Bennetts British Superbike Championship in 2020.

Vanwege het coronavirus zijn er dit jaar maar zes raceweekenden voor het British Superbike kampioenschap en daarom worden er ieder weekend maar liefst drie volledige races verreden. Zoals gebruikelijk zou op zaterdagmiddag de eerste van drie van start gaan maar tijdens de sessies daarvoor was al duidelijk dat er heel veel water op de baan stond.

De regen werd echter nog heviger maar na ongeveer een uur vertraging werd besloten om alsnog van start te gaan. Echter werd in de warm-up ronde duidelijk dat er veel te veel water op het asfalt stond, terwijl het nog steeds aan het regenen was, waardoor de coureurs lieten weten dit niet veilig te achten en de organisatie daardoor besloot om het daarbij te laten en de rest van de dag niemand meer te laten rijden.

Hierdoor staat er voor de zondag een programma klaar met maar liefst twaalf races waaronder dus drie British Superbike races. Ondanks dat er wel weer regen voorspeld is zal dit volgens de verwachtingen veel minder zijn dan wat er vandaag viel en kunnen de races waarschijnlijk gewoon verreden worden.

Nederlanders
De Nederlanders kwamen nog wel in actie tijdens de sprint race van de British Supersport en British GP2 klasse. De race, die gekenmerkt werd door veel crashes, werd op een kletsnatte baan verreden en uiteindelijk gewonnen door James Westmoreland. Rob Hartog kwam als zevende over de streep, Tomas de Vries werd elfde (zesde in GP2). Jorel Boerboom kwam helaas niet aan de finish.

 

Handige links British Superbikes Donington Park (GP) – 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App