Shane Byrne heeft zijn eerste test met de voor hem nieuwe Rizla Suzuki achter de rug. Gisteren en eergisteren reed de voormalige MotoGP-coureur voor het eerst serieus met de Suzuki, waarmee hij het komende seizoen een gooi zal doen naar het Brits Superbike Kampioenschap.

Byrne testte twee dagen met de Suzuki op het circuit van Almeria, gelegen in het zuiden van Spanje. De test was voor de Brits Superbike Kampioen van 2003 vooral bedoeld om de voor hem compleet nieuwe machine en het team beter te leren kennen. Byrne was na afloop zeer tevreden.

ÒDe test was absoluut fantastisch. Ik ben zeer tevreden over de progressie die we geboekt hebben. Ik wou dat ik nu meteen nog wat meer had kunnen rijden.Ó

Op maandag, tijdens de eerste dag, regende het op het circuit van Almeria. Byrne ging twee keer onderuit met de 2005-versie van de Suzuki GSX-R1000, echter kwam hij er beide keren zonder kleerscheuren van af.

Gedurende de dinsdag was het wel droog. Daarbij begon Byrne zijn dag opnieuw aan boord van de 2005-versie om na de lunch de overstap te maken naar de 2006-machine.

ÒDit was voor mij de eerste serieuze rit met de Suzuki onder droge omstandigheden. Het was voor mij tevens de eerste keer op een Superbike-machine (en op Dunlop-banden) sinds twee jaar. Vooral gedurende de ochtend reed ik de Suzuki als een MotoGP-machine, waardoor ik mijn rijstijl enigszins moest aanpassen.Ó

ÒToen ik me eenmaal een beetje aangepast had aan de machine ging het behoorlijk goed, alvorens ik de overstap maakte naar de 2006-versie van de Suzuki. Daarbij hebben we de hele middag gewerkt aan de ontwikkeling van de machine. Ik was niet de snelste van de dag, maar het verschil was niet groot en ik had misschien nog wat sneller kunnen gaanÓ, aldus Byrne.

Snelste man tijdens de test was Michael Rutter aan boord van een Honda. Byrne was uiteindelijk slechts tweetiende van een seconde langzamer dan Rutter.

Het Rizla Suzuki Team keert nu terug naar het Verenigd Koninkrijk, alvorens er in 2006 opnieuw getest zal worden.

Tekst: Asse Klein, asse@racesport.nl
Bron: www.rizla-suzuki.co.uk