Regerend Brits Superbike Kampioen John Reynolds zal komend weekend weer aan de start staan tijdens de eerste ronde van het 2005 BSB-seizoen op het circuit van Brands Hatch, na zijn zware crash van ruim een maand geleden. Reynolds kwam tijdens een testsessie op het circuit van Valencia hard ten val en brak daarbij zijn rechterbeen op vijf plaatsen.

Reynolds heeft zich wonderbaarlijk snel hersteld, mede door de steun van zijn team. Gisteren zat de 39-jarige coureur uit Nottingham alweer op de motor voor een test op het circuit van Mallory Park. Uit deze test moest blijken of Reynolds fit genoeg zou zijn om komend weekend direct weer te kunnen beginnen aan de verdediging van zijn titel. Na de test gaf Reynolds te kennen aan de start te kunnen verschijnen tijdens de eerste ronde van het kampioenschap op Brands Hatch.

ÒIk reed vandaag 15 ronden op het circuit van Mallory Park en ik ben behoorlijk blij met het feit, dat ik dit weekend op Brands Hatch kan rijden. Ik ga vanaf het begin proberen mijn titel te verdedigen en mijn rivalen kunnen maar beter ervoor zorgen, dat ze klaar zijnÓ, zei Reynolds gisteren.

ÒIk heb mijn technici binnen het team gevraagd of ze de settings van mijn rechtervoetrem willen aanpassen, zodat ik makkelijker met de machine mijn rondjes over het circuit kan rijden, maar verder ben ik er klaar voor. Ik ben niet geheel fit, maar ik wil rijden en nog belangrijker; ik wil racen!Ó

ReynoldsÕ teamgenoot binnen het Rizla Suzuki Team, Scott Smart, kijkt ook vol vertrouwen uit naar de start van het seizoen.

ÒIk zie echt uit naar de races op Brands Hatch, wanneer het seizoen officieel van start gaat. Het is geweldig nieuws voor Rizla Suzuki en alle racefans, dat JR aan de start zal verschijnen op Brands Hatch. Het is echter waarschijnlijk niet zulk goed nieuws voor zijn rivalenÓ, gaf Smart als commentaar.

ÒMijn Rizla Suzuki GSX-R1000K5 is echt een sterke machine en ik heb genoten tijdens enige goede tests aan boord van de machine. Ik voel me comfortabel op de motor en het is tijd om te laten zien wat ik kan. Ik kan niet wachten!Ó

Tekst: Asse Klein, asse@racesport.nl
Bron foto: www.rizla-suzuki.co.uk