BSB: Lavilla is HM Plant Honda۪s net wat te snel af

51

Gregorio Lavilla heeft vanmiddag de tweede Superbike-race op het circuit van Croft op zijn naam geschreven. In een zeer spannende wedstrijd was Lavilla de HM Plant HondaÕs van Michael Rutter en Ryuichi Kiyonari net iets te snel af. Hoe nipt het was, bleek wel uit de onderlinge verschillen aan de finish. Zowel Rutter (2e) als Kiyonari (3e) eindigden binnen een seconde van race-winnaar Lavilla.

De race werd verreden over twee gedeelten, nadat door regen de wedstrijd was stilgelegd. Bovendien moest de safety-car een aantal keren de baan in komen.

Het podium werd met deze uitslag door dezelfde rijders ingenomen als na afloop van de eerste race het geval was. Lavilla en Kiyonari wisselden echter met positie van elkaar, maar het zijn wel deze drie coureurs, die zich duidelijk afscheiden van de rest van het veld.

Glen Richards behaalde net als in de eerste race opnieuw een net resultaat door dit keer als vierde over de streep te komen, waarbij hij op de voet gevolgd werd door Gary Mason van het Stobart Honda Team op een vijfde plek; zijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe.

Dean Thomas finishte vrij eenzaam op een zesde plek, terwijl op ruime afstand van de Australische Kawasaki-coureur Steve Plater, Kieran Clarke, Steve Brogan en John Laverty de top 10 completeerden.

In de tussenstand voor het kampioenschap gaat Rutter na 12 races nog steeds fier aan kop met 235 punten. Hij zag zijn concurrenten Lavilla en Kiyonari vandaag precies ŽŽn puntje op hem inlopen. Lavilla staat op dit moment tweede met 190 punten en het verschil met Kiyonari bedraagt na de races op Croft nog steeds acht punten in zijn voordeel, omdat zowel de Spanjaard als de Japanner vandaag een eerste en een derde plek pakten. Vervolgens is het gat naar Glen Richards aanzienlijk, die met 138 punten (44 punten achter op Kiyonari) op een vierde plek staat. Leon Haslam completeert de top 5 in de huidige tussenstand met 130 punten, terwijl Karl Harris is blijven steken op 102 punten door vandaag twee keer niet te finishen.

De zevende ronde voor het Brits Superbike Kampioenschap wordt over drie weken verreden op het spectaculaire circuit van Knockhill.