BSB: Mossey op pole op Brands Hatch

58

Luke Mossey start de eerste race van de derde ronde van het MCE British Superbike Championship vanaf pole positie. De Britse Kawasaki rijder was op het circuit van Brands Hatch in alle drie de kwalificatietrainingen de snelste.

Mossey toonde zich daarmee heer en meester op deze zaterdag op het korte circuit van Brands en start daardoor de eerste race op zondag vanaf de pole positie met naast zich mede Kawasaki rijder James Ellison. De derde man op de eerste rij is good old Shane “Shakey” Byrne op zijn Ducati.

Michael Laverty (BMW), Richard Cooper (BMW) en Tommy Bridewell (Suzuki) zullen de eerste race starten vanaf de tweede rij gevolgd door Leon Haslam (Kawasaki), John Hopkins (Yamaha) en Jason O’Halloran (Honda).

In het bijprogramma komen traditiegetrouw diverse Nederlandse rijders en uiteraard ook twee Nederlandse rijdsters uit. De meesten daarvan vinden we in de Hel Performance Motostar Moto3 kampioenschap.

De eerste race in die klasse werd inmiddels verreden. Jake Archer startte die race vanaf pole en Vasco van der Valk was met een vijfde startpositie de beste Nederlander. Mike Brouwers mocht als achtste aan de race beginnen en Jorel Boerboom vanaf de tiende positie.

In de race stond er echter geen maat op Tom Booth-Amos die in de 16 ronden durende race bijna acht seconden wegreed bij Jake Archer die de tweede plaats pakte.

Jorel Boerboom reed een prima eerste race. Boerboom mocht even dromen van het podium toen hij halverwege de race wist op te klimmen naar de derde plaats. Elliot Lodge nam die derde plaats echter over en reed in twee ronden bijna 1’5 seconde weg bij onze landgenoot.

In de daaropvolgende twee ronden dichtte Boerboom het gat echter weer en in de laatste ronde probeerde Boerboom het ook nog wel maar Lodge hield de deur dicht en pakte de derde plaats voor onze landgenoot.

Vasco van der Valk reed in deze eerste race naar een zevende plaats terwijl Mike Brouwers genoegen moest nemen met een 12e plaats. Tomas de Vries viel met een 17e plaats buiten de punten.

Tasia Rodink reed in deze race naar een 24e plaats en dat betekende de vierde plaats in de standaard Moto3 klasse.

In de Stock 1000 klasse trainde Kevin van Leuven zich naar een 24e startpositie. Nadieh Schoots start de race op zondag vanaf de 37e en laatste plaats.

Scott Deroue komt uit in de Stock 600 klasse en trainde zich op de MV Agusta naar een enigszins teleurstellende 26e startpositie.