De huidige leider in de tussenstand voor het Brits Superbike Kampioenschap, Michael Rutter, zal ook dit jaar weer aan het vertrek staan tijdens de North West 200, die komend weekend wordt verreden.

Vorig jaar pakte Rutter nog een dubbele overwinning in de Superbike-klasse tijdens de North West 200. Daarmee kwam Rutter op een totaal van tien overwinningen op het 8.9 mijl lange stratencircuit, gelegen in Noord-Ierland. Daarmee verbrak hij bovendien het record van negen overwinningen, dat tot dan toe op naam stond van zijn vader Tony Rutter. Tevens is Michael in het bezit van het ronderecord met een tijd van 4Õ27.40, dat hij vorig jaar vestigde tijdens de tweede Superbike-race aan boord van zijn HM Plant Honda.

Ook dit jaar krijgt Rutter weer te maken met een aantal geduchte tegenstanders. Zo zullen onder andere ook Steve Plater, Bruce Anstey en Ian Lougher aan de start staan. Plater maakt daarvoor zelfs eenmalig de overstap van Kawasaki naar Honda. Plater zal namelijk verschijnen met de Honda Fireblade 1000RR, waarmee Karl Harris op dit moment zijn rondjes rijdt in het Brits Superbike Kampioenschap. In dit zelfde kampioenschap rijdt Plater op dit moment voor het Sendo Kawasaki Team.

De Superbikes zullen zaterdag twee keer een race rijden over acht ronden. Het circuit in de vorm van een driehoek verbindt de drie plaatsen Portrush, Portstewart en Coleraine met elkaar. Verwacht wordt dat ook zaterdag (morgen) weer zoÕn 100.000 toeschouwers aan de kant van de baan zullen staan.

Kort ander BSB-nieuws:

John Reynolds zal komende dinsdag zijn Rizla Suzuki weer gaan besturen tijdens een Superbike-test op het circuit van Croft. Reynolds besloot een tijdje rust te nemen om alsnog te kunnen herstellen van zijn gebroken been en de Brit stond daarmee niet aan het vertrek tijdens de afgelopen twee ronden voor het Brits Superbike Kampioenschap op Oulton Park en Mondello Park. Het herstel verliep echter voorspoedig en Reynolds voelt zich fit genoeg om weer te gaan rijden. Daarnaast zal ook Scott Smart dinsdag gaan testen met de Suzuki, terwijl voor James Haydon, de tijdelijke vervanger van Reynolds, de verbintenis met het Rizla Suzuki Team nu weer tot een einde lijkt te zijn gekomen door de terugkeer van Reynolds.

Tekst: Asse Klein, asse@racesport.nl
Bron foto: www.honda-racing.co.uk