Het Rizla Suzuki Team heeft zijn eerste test op Valencia in Spanje op zaterdag be‘indigd, waarbij Scott Smart een groot gedeelte van het geplande ontwikkelingswerk voor de nieuwe machine, voor zowel zichzelf als teamgenoot John Reynolds, heeft verricht.

Scott Smart reed een strak tempo met de GSX-R1000K5 en reed 150 ronden op het 4.005 meter lange circuit van Valencia tijdens de tweedaagse test.

Smart gebruikte de dag om verschillende motor- en chassisonderdelen te testen. Daarnaast werd er gewerkt aan de verfijning van de zitpositie van Smart op de machine. Smart kwam tevens ten val (in dezelfde bocht waar Reynolds een dag eerder ten val kwam en de testsessie daardoor vroegtijdig moest be‘indigen) toen hij de voorkant van zijn Suzuki verloor, maar Smart kwam er ongedeerd van af. Hij eindigde de test tevreden en Smart is enthousiast om de machine weer te mogen berijden.

ÒDit was een erg drukke dag op het circuit en ik vind het niet erg om toe te geven, dat ik compleet verpletterd benÓ, gaf Smart als commentaar. ÒWe hadden zo veel dingen te testen, waardoor we altijd hard moesten blijven werken, maar de jongens hielden me aan het werken volgens een bepaald schema en we hebben daardoor veel bruikbare data verzameld tijdens de test.Ó

ÒWanneer de informatie eenmaal terug in onze werkplaats is geanalyseerd, hebben we een duidelijk genoeg beeld van wat wel en wat niet werkt en daardoor kunnen we onze volgende test starten vanuit een hele goede basis. Dat is precies wat het team wilde bereiken bij deze test in Valencia.Ó

ÒIk kan iedereen zeggen dat GSX-R1000K5 echt zo goed is, zoals de geruchten eromheen deden beweren. We zijn tijdens deze test eigenlijk alleen nog maar vrij oppervlakkig beziggeweest, maar het voelt al als een voltooide racemachine en als we alles eenmaal ingevoerd hebben en als we echt gaan voor de rondetijden, denk ik dat het geweldig zal zijnÓ, voegde hij toe.

Na zijn crash in bocht zes op vrijdag, bracht John Reynolds op zaterdag de dag door in het ziekenhuis van Valencia na het scheenbeen en het kuitbeen van zijn rechterbeen gebroken te hebben.

Reynolds is zondag met een privŽ-vliegtuig overgebracht naar Engeland en zal vervolgens overgebracht worden naar de Medische Voorziening Queens in zijn woonplaats Nottingham. Op maandag zal hij een team van specialisten ontmoeten, die de beste behandeling voor een zo spoedig mogelijk herstel zullen vaststellen.

ÒWe hebben een plan gemaakt met John om hem zo snel mogelijk van Spanje terug in Engeland te krijgen vˆ_ˆ_r de komst van een team van specialisten op het gebied van breukenÓ, gaf teammanager Robert Wicks als commentaar. ÒEen ding is voor ons zeker, Johns vastberadenheid om weer fit te worden gaat boven alles en hij zal de beste medische behandeling krijgen om hem te steunen.Ó

ÒWe verlaten deze test met de bevestiging dat de Rizla Suzuki GSX-R1000K5 echt zo goed is als we bijna niet hadden durven te hopen en we zijn absoluut vol genoegen over het feit hoe goed Scott is opgenomen in het team, zo ook over zijn constante snelle rondetijden ondanks de winderige omstandigheden.Ó

ÒToen Scott steeds meer ronden had gereden, zagen we hem enorm groeien ten aanzien van het comfortabel zitten op de machine. We verlaten de test in een sterke positie met hem en als de technici eenmaal de veranderingen hebben aangebracht waar hij om vroeg, zal het belangrijk zijn om hem weer te laten testen voor de verdere ontwikkeling van de GSX-R1000K5Ó, concludeerde Wicks.

Het Rizla Suzuki Team gaat nu terug naar het Verenigd Koninkrijk om door te gaan met zijn testschema en de verdere ontwikkeling van de GSX-R1000K5. Het Brits Superbike Kampioenschap begint op 28 maart op het populaire circuit van Brands Hatch in Kent.

Vertaling: Asse Klein, asse@racesport.nl
Bron tekst: crash.co.uk
Bron foto: www.rizla-suzuki.co.uk