In ons artikel van 14 november jl. schreven wij al dat deze week de bevestiging van de overstap van Shane ÔSHAKEYÕ Byrne van de MotoGP naar het Britse Superbike kampioenschap verwacht werd.

Shane Byrne zegt MotoGP vaarwel

Iets sneller dan verwacht kwam al op de dinsdag 15 november het definitieve persbericht, waarin de Londenaar definitief als rijder van het Rizla Suzuki team wordt bevestigd. Hij zal uitkomen op de door de fabriek gesteunde GSX-R1000.

Shakey, die ondertussen 28 jaar oud is, won het Britse Superbike kampioenschap in 2003 en maakte daarna de overstap naar de MotoGP klasse. Ondanks de groeiende populariteit van deze klasse in zijn thuisland heeft de Engelsman nooit vaste voet aan de grond kunnen krijgen in een topteam, al viel hij op het eind van dit seizoen wel in voor de geblesseerde Troy Bayliss op de Camel Honda, maar nu heeft hij vorige week een contract getekend bij Rizla Suzuki.

ÒIk had diverse aanbiedingen in het wereldkampioenschap Superbikes, de MotoGP en de BSB, maar mijn keuze is gevallen op de Rizla Suzuki. Ik wilde weer graag wedstrijden gaan winnen om zo weer meer plezier te krijgen in het racen op zich. Ik wil vooraan mee kunnen strijden, iets wat me de afgelopen twee seizoenen nooit echt is gelukt in de MotoGP.Ó

ÒNa het afwegen van mijn opties was het voor mij het belangrijkst om te weten welk team mij het beste totaalpakket kon leveren om weer races te kunnen gaan winnen. De aanbieding van Rizla Suzuki stak er met kop en schouders bovenuit ten opzichte van welke aanbod dan ook in de diverse categorie‘n. Zoals gezegd wil ik weer races gaan winnen en plezier krijgen in het racen in het komende seizoen en daarvoor is dit het perfecte team.Ó

ÒIk ben zeer verheugd me vanaf nu een Rizla Suzuki rijder te mogen noemen. Het Britse Superbike kampioenschap zal het komende seizoen zeer interessant worden en het is een wedstrijdcyclus op zeer hoog niveau, waar ik in terug zal keren met ŽŽn van de meest gerespecteerde teams uit het kampioenschap en waarmee ik zeker de mogelijkheid zal hebben om opnieuw de titel te behalen.Ó

In 2003 versloeg Shakey de Rizla Suzuki coureur John Reynolds op weg naar de titel in het kampioenschap en bewees hiermee zijn talent wat hij onderstreepte door in dat jaar een wildcard op het circuit van Brands Hatch ook nog eens twee keer een wedstrijd te winnen voor het wereldkampioenschap Superbikes.

Shakey zal voor het eerst op een circuit in actie komen voor het team tijdens de in de maand december geplande testen in Spanje.

BRON: Officieel persbericht
Vertaling: Harry Haddering; harry@racesport.nl