BSB: Video: Hill, Walker en Byrne winnen in Oulton Park

79

Tijdens de derde ronde van het Brits Superbike werden op Oulton Park drie races verreden, hierin wisten Tommy Hill, Chris Walker en Shane Byrne te zegevieren.

Na de races op Brands Hatch en Thruxton reisden de deelnemers van het Brits Superbike deze keer af naar Oulton Park waar drie races zouden worden verreden, de eerste was de inhaalrace van de eerder dit jaar afgelaste tweede race op Brands Hatch en de andere twee stonden al op het schema voor deze 'bankholiday' (nationale feestdag) op maandag. <br /> <br /> Drie races op een dag is wel wat te veel van het goede dus de eerste race werd op zondagmiddag verreden. Even daarvoor had Tommy Hill zich van de pole weten te verzekeren voor de races van maandag maar het was Josh Brookes die voor deze inhaalrace op pole stond.<br /> <strong><br /> Race 1</strong><br /> Brookes had de beste start voor Noriyuki Haga, Shane Byrne en Tommy Hill. De &lsquo;Samurai of Slide&rsquo; wist in de tweede ronde de leiding over te nemen en deze tot in de vijfde ronde vast te houden terwijl achter hem zijn teamgenoot Tommy Hill inmiddels was opgeklommen naar de tweede plaats en zat aan te dringen.<br /> <br /> In de zesde van acht ronden zette Hill zijn Swan Yamaha voor die van Haga waarna de Brit er eens goed voor ging zitten en langzaam maar zeker een klein gaatje wist op te bouwen om zo 1,525s voor Haga, die hiermee zijn eerste BSB podium pakte, over de finish te komen. Brookes werd vlak achter de Japanner derde.<br /> <br /> Alastair Seeley, Tommy Bridewell, Michael Laverty, Chris Walker, Michael Rutter, Stuart Easton en James Westmoreland maakten de top tien vol.<br /> <br /> <strong>Race 2</strong><br /> De tweede race leverde een verrassende winnaar op. Hill vertrok op een opdrogende baan vanaf pole maar het was Shane Byrne die de leiding pakte voor Josh Brookes, Hill en daarachter Chris &lsquo;the Stalker&rsquo; Walker. Byrne wist in eerste instantie los te breken van zijn achtervolgers, de voorsprong van de Rapid Sollicitors Kawasaki rijder liep daarbij op tot 3,5s terwijl achter hem eerst69 Hill en vervolgens in de tiende ronde ook Brookes plaats moest maken voor Walker.<br /> <br /> Walker wist zich vervolgens langzaam maar zeker los te rijden van Brookes terwijl hij het gat naar Byrne steeds kleiner maakte. In de 14e ronde zat Pr1mo Bournemouth Kawasaki rijder in het achter wiel van Byrne en in de 16e van 18 ronden had Walker de eerste plek overgenomen. Walker wist daarna meteen een beslissend gaatje te slaan en zijn eerste BSB overwinning sinds 2000 te pakken. <br /> <br /> Byrne kwam 1,7s later nog als tweede over de finish en twee en een halve tel later volgde Brookes. Hill werd vierde voor Stuart Easton, Alastair Seeley, Tommy Bridewell, Patric Muff, Dan Linfoot, Alex Lowes.

<strong>Race 3</strong><br /> Met zijn snelste tijd uit de tweede race was het Graeme Gowland die vanaf pole mocht vertrekken met naast hem Chris Walker, Stuart Easton en Tommy Bridewell. Het was echter Easton die de beste start had voor Walker, Gowland, Brookes en Shane Byrne.<br /> <br /> Terwijl Easton de eerste negen ronden de leiding vast wist te houden zakten Walker en Gowland steeds verder terug terwijl Brookes, Byrne en Tommy Hill steeds verder naar voren wisten te komen. Hill wist in de tiende ronde de leiding van Easton over te nemen en reed de daaropvolgende vijf ronden op kop met een aandringende Byrne vlak achter zich.<br /> <br /> Hill en Byrne sloegen een gaatje ten opzichte van Easton. Na Hill drie ronden op de hielen te hebben gezeten waagde Byrne een geslaagde inhaalpoging bij Dentons, Hill sloeg echter meteen terug om vervolgens andermaal gepasseerd te worden door Byrne die er nu wel voor wist te blijven. In de resterende drie ronden wist Byrne een comfortabel gaatje van 2,612s te slaan en zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken voor Hill en Easton.<br /> <br /> Josh Brookes werd vierde voor Tommy Bridewell, Nortiyuki Haga, Michael Laverty, Graeme Gowland, Chris Walker en Alex Lowes. <br /> <br /> In het kampioenschap heeft Tommy Hill (98) de leiding voor Brookes (92), Byrne (88), Easton (58) en Lowry (52). De volgende race is in het weekend van 25-27 mei in Snetterton.<br /> <br /> Uitslagen: <a target="_blank" href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_03_Oulton-race1.pdf">Race 1</a> | <a target="_blank" href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_03_Oulton-race2.pdf">race 2</a> | <a target="_blank" href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_03_Oulton-race3.pdf">race 3</a> | <a target="_blank" href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_03_Oulton-stand.pdf">stand</a><br /> <br /> <iframe width="468" height="268" frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/2klLNQEnFTg"></iframe> <br /> <br /> <iframe width="468" height="268" frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/s_1nNkQw8SE"></iframe> <br /> <br /> <iframe width="468" height="268" frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/SfYKpq1jaBI"></iframe><br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FOVERIG%2FBSB%2Fvideo-hill-walker-en-byrne-winnen-in-oulton-park%2Ftabid%2F106%2FiNews_ID%2F29488%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>