Buis, Deroue en Meuffels over hun tweede race in Magny-Cours

254
jeffrey-buis
Jeffrey Buis (6) en Scott Deroue (95) | foto© worldsbk.com

Jeffrey Buis, Scott Deroue en Koen Meuffels scoorden zondag in Magny-Cours respectievelijk een tweede, vierde en zevende plaats. Voor met name Buis en Deroue een belangrijke uitslag, zij gaan nu tijdens de laatste ronde van het seizoen in Estoril uitmaken wie de 2020 wereldtitel mee naar Nederland mag nemen.

Onderstaand de reacties van de drie Nederlandse WorldSSP300 coureur na afloop van de tweede race van het weekend op Circuit de Nevers Magny-Cours.Jeffrey Buis (P2): “Heel erg blij met deze P2 in de tweede race in Magny Cours! Het was lastige, want de baancondities veranderden gedurende de race. In de beginfase was het droog, maar later begon het weer te regenen. Ik zat in de kopgroep en het lukte goed om mijn positie te managen. In de laatste ronde naar de tweede plaats gekomen. Dit zijn hele belangrijke punten voor het kampioenschap!”

Scott Deroue (P4): “Het was lastige race in moeilijke condities. We begonnen goed en ik kon mij door de groep werken. Ik voelde mij sterk en het was iedere ronde aankijken hoeveel grip we hadden. In de voorlaatste ronde maakt ik een klein foutje met het remmen. Ik verloor wat plaatsen en in de laatste ronde was er een higsider voor mij, waardoor ik van mijn gas moest. De podiumplaatsen waren verkeken en moest toen zorgen dat ik vierde werd. Het was een goede race, alleen erg jammer van het foutje.”

Koen Meuffels (P7): “We begonnen de eerste dag goed, maar ik mijn kwalificatie was niet top met een zestiende tijd. Met de achtste plaats in de eerste race was ik tevreden. Magny Cours is normaal niet mijn circuit en het was dan ook de eerste keer dat ik hier punten scoorde. In de tweede race ging het nog beter. Het lukte mij om naar de kopgroep te rijden en als zevende te finishen. Ik ben erg tevreden met deze uitslagen. Op naar Estoril voor de laatste ronde van het seizoen!”

De laatste ronde van het seizoen wordt in het weekend van 16 t/m 18 oktober op het circuit van Estoril in Portugal.

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App