Buis wint ‘last chance race’ in Aragón, De Bruin crasht

225
jeffrey
Jeffrey Buis aan de leiding Last Chance race Aragon | foto© Randy van Maasdijk

Jeffrey Buis heeft zaterdagmiddag de ‘last chance race’ voor de WorldSSP 300 klasse gewonnen op MotorLand Aragón voor Jacopo Facco en Eliton Gohara Kawakami. De Nederlander mag nu samen met de andere coureurs uit de top zes deelnemen aan de officiële race op zondagmiddag. Finn de Bruin kwam in de laatste ronde ten val waardoor zijn raceweekend erop zit.

Zaterdag om 15:15 uur ging de ‘last chance race’ voor de World Supersport 300 klasse van start op MotorLand Aragón als afsluiter van het dagprogramma. Deze race is bedoeld om coureurs die zich buiten de top 30 hebben gekwalificeerd nog een kans te geven om mee te doen aan de race waar de WK punten worden verdeeld. De eerste zes finishers in deze race mogen meedoen aan de race op zondagmiddag, voor de rest van de coureurs komt hun raceweekend hierna ten einde.

De beginfase van de race was zoals gebruikelijk bij de WorldSSP 300 categorie hectisch met een grote kopgroep. Naarmate de race vorderde wisten Jacopo Facco, Eliton Gohara Kawakami en de Nederlander Jeffrey Buis los te breken van de groep en gingen ze er met z’n drieën van door. Daarachter vond nog steeds een heftige strijd plaats om maar in die top zes te blijven waarmee deelname aan de officiële race wordt behaald.

Ondanks dat er geen belang was om de race te winnen, aangezien de drie coureurs in de kopgroep veilig in de top zes reden, werd er een hevige strijd gevoerd en wilden ze alle drie dolgraag de overwinning op hun naam schrijven.

Het werd uiteindelijk Buis die met een marge van slechts 0,032 seconde als winnaar over de streep kwam voor Facco en Gohara Kawakami. Tien seconden achter het drietal wist Bahattin Sofuoglu (neefje van vijfvoudig wereldkampioen Supersport Kenan) als vierde over de streep te komen met Tom Bramich en Joseph Foray kort achter zich. Deze zes coureurs zullen daardoor nu deel mogen nemen aan de race op zondagmiddag. Verder eindigden Romain Dore, Tomas Alonso, Jack Hyde en Vojtech Schwarz in de top tien.

Nederlander Finn de Bruin kwam in de laatste ronde ten val, zijn raceweekend komt hiermee ten einde. Even later werd bekend dat De Bruin een gebroken rechterduim heeft overgehouden aan de crash.

Na afloop gingen we op bezoek bij Buis en vroegen hem om een reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

De WorldSSP 300 race op MotorLand Aragón gaat zondagmiddag om 15:15 uur van start.