Buis wint voor Deroue en Sofuoglu op zaterdag in Magny-Cours

317
jeffrey-buis
Jeffrey Buis - Magny Cours | foto© Evert Slager

Jeffrey Buis heeft zaterdagmiddag in Magny-Cours de eerste WorldSSP300 race van de Pirelli French Round op zijn naam geschreven. De MTM Kawasaki Motoport coureur versloeg in een rechtstreeks duel teamgenoot Scott Deroue die tweede werd terwijl Bahattin Sofuoglu na afloop als derde met het Nederlandse duo naar het podium mocht.

De eerste WorldSSP300 race van het weekend werd zaterdagmiddag in twee delen verreden, dit vanwege een rode vlag situatie naar aanleiding van een crash in de beginfase van de natte race.Na de herstart wisten Tom Booth Amos en Jeffrey Buis meteen een gaatje te slaan op de rest van het veld en samen het heft in handen te nemen. Nadat Booth Amos ten val kwam bij het opkomen van het start en finish gedeelte wist Scott Deroue vervolgens de aansluiting te vinden bij zijn op dat moment aan de leiding rijdende teamgenoot Buis.

Buis en Deroue maakten er vervolgens een spannend duel van waarbij laatstgenoemde al snel het heft in handen nam en de leiding over wist te nemen. Bij het ingaan van de laatste ronde was het nog steeds Deroue aan de leiding maar net voor de laatste chicane zette Buis een geslaagde aanval in. Buis gaf de leidende positie in de laatste meters vervolgens niet meer uit handen en passeerde als eerste de finish op slechts 0,121seconde gevolgd door Deroue die daarmee de tweede plaats veiligstelde.

Op ruim acht seconden van het tweetal passeerde Bahattin Sofuoglu als derde de finish voor Kevin Sabatucci, Hugo de Cancellis, Yuta Okaya, Samuel di Sora en Koen Meuffels die met de achtste plaats het succes van MTM Kawasaki Motoport compleet maakte (vier rijders bij de eerste acht).

Enzo de la Vega en Tom Kawakami completeerden in deze race de top tien.

Tussenstand kampioenschap
Met zijn overwinning en met nog drie races te gaan dit seizoen verstevigde Buis zijn leidende positie in het kampioenschap. De coureur uit Steenwijkerwold gaat nu aan de leiding met 183 punten voor teamgenoot Deroue met 162 punten en Sofuoglu die met 127 punten de derde plaats inneemt. De drie genoemde coureurs zijn nog de enige drie rijders die gezien de huidige puntenstand nog in aanmerking komen voor de 2020 wereldtitel. 

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag en meer details van deze en alle anders sessie van de tweede dag in Magny Cours is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

 

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App