Byrne en Haslam winnen British Superbike races op Brands Hatch Indy

98
brands
Podium British Superbikes race 1 | foto© Be Wiser Ducati

Op zondag hebben Shane Byrne en Leon Haslam de races gewonnen in de British Superbike klasse op het Brands Hatch Indy circuit. Nederlanders Jorel Boerboom, Mike Brouwers, Tomas de Vries en Mike Velthuijzen kwamen ook in actie op het Britse circuit.

Race 1
Het was Bradley Ray die vanaf pole mocht vertrekken voor Shane Byrne en James Ellison. Ondanks dreigende wolken waren de omstandigheden gunstig en konden de coureurs met slicks van start gaan. De race werd verreden op het Brands Hatch Indy circuit, wat aan de binnenkant van het complete Brands Hatch GP circuit ligt met rondetijden van ongeveer 45 seconden.

Ray kende een goede start en kon de leiding vasthouden. Byrne kwam ook goed van zijn plaats en kon de leider van het kampioenschap volgen. Het tweetal sloeg een gat naar de rest van het veld en zou het onderling uitvechten voor de overwinning. Het was Byrne die hierin het sterkst bleek en de overwinning behaalde. Ray eindigde als tweede en het was O’Halloran die het podium compleet maakte. Verder waren het Haslam, Iddon, Dixon, Irwin, Laverty, Bridewell en Hickman in de top tien.

Race 2
De weersomstandigheden waren nog steeds niet ideaal maar de race kon op slicks van start gaan. Echter begon het na een aantal ronden toch te regenen en werd de rode vlag getoond. De coureurs kwamen binnen voor regenbanden en de race kon worden herstart. Het was een grote groep coureurs die op het natte asfalt streed voor de overwinning.

Haslam wist de race op zijn naam te schrijven en een aanvallende Irwin achter zich te laten op de tweede plaats. De derde plaats werd behaald door Laverty, verder waren het Byrne, Brookes, Iddon, Ray, Bridewell, Tarran MacKenzie en Phillips in de top tien.

Nederlanders
Ook de Nederlanders kwamen in actie op het Britse circuit. Jorel Boerboom, Mike Brouwers, Tomas de Vries en Mike Velthuijzen namen deel in de GP2 klasse die tegelijkertijd verreden wordt met het British Supersport kampioenschap. Boerboom finishte niet in de eerste race maar behaalde de 24e plaats in de tweede race en daarmee de derde plaats in de GP2 klasse. Brouwers behaalde een 25e en een 16e plaats wat tweemaal een tweede plaats in de GP2 klasse oplevert. De Vries finishte als 31e en als 25e wat in een derde en vierde plaats in de GP2 klasse resulteert. Velthuijzen eindigde als 32e en 28e wat zorgt voor een vierde en vijfde plaats in de GP2 klasse.

Het volgende British Superbike evenement zal plaatsvinden op 5, 6 en 7 mei op Oulton Park.

Volledige uitslagen: Round 2 Brands Hatch Indy