Shane Byrne naar Asser British Superbike pole

183
assen- superpole
James Ellison, Shane Byrne en Leon Haslam | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

#AssenBSB – Shane Byrne toonde zich zaterdag in de Superpole trainingen duidelijk de snelste man van het MCE British Superbike veld. De Ducati rijder was op het TT Circuit Assen ruim sneller dan James Ellison en Leon Haslam die zondag naast Byrne op de eerste startrij mogen plaatsnemen.

De Superpole bestaat uit drie delen. Na het eerste deel werd afscheid genomen van een twaalftal rijders die zondag bij de races vanuit het achterveld moeten gaan starten. De overige 18 rijders gingen door naar het tweede deel waarvan de helft uiteindelijk zou doorgaan naar het derde deel van de Superpole training.

Onder andere Michael Laverty, John Hopkins en Glenn Irwin moesten na het tweede deel afhaken en zullen zondag gaan starten vanaf de vierde startrij. Ook Jakub Smrz kwam niet door het tweede deel. De Tsjech crashte halverwege waardoor hij bleef steken op de 16e plaats. Shane Byrne toonde zich met een 1’36.0 de snelste rijder in dat tweede deel

In het derde deel liet “Shakey” Byrne zien dat het nog een tandje harder kon. De Be Wiser Ducati rijder liet de klok stoppen op een ongelooflijk scherpe 1’35.724 en die tijd was iedereen veel te machtig.

James Ellison trainde zich op de JG Speedfit Kawasaki naar de tweede plaats voor teamgenoot Leon Haslam. Ellison moest met 1’36.313 wel bijna 0’6 seconden toegeven op Byrne. Haslam zat daar met 1’36.348 vlak achter.

Luke Mossey, Jason O’Halloran en Dan Linfoot gaan de eerste race van dit weekend van start vanaf de tweede startrij met daarachter Ricard Cooper, Broc Parkes en Chris Iddon. Daarmee staan alle zes rijders die deelnemen aan de Showdown bij de start van de eerste race op de eerste twee startrijen.

Chris Iddon en Dan Linfoot gingen in dit derde deel nog onderuit maar beiden bleven daarbij ongedeerd.

De startopstelling voor de tweede race van dit weekend wordt na de eerste race opnieuw bepaald aan de hand van de persoonlijk snelste rondetijden in de eerste race.

 

Handige links British Superbikes Assen

Tijdschema en volledige uitslagen

Waar te volgen op TV

Fotoverslag