Cal Crutchlow blesseert zich bij ongeluk in de keuken

6
crutchlow
Cal Crutchlow | foto© LCR Honda

Middels een persbericht heeft het LCR Honda MotoGP Team laten weten dat Cal Crutchlow, maandag een operatie heeft moeten ondergaan na een ongeluk in de keuken. Ondanks een volledig doorgesneden pees gaat de Brit het komend weekend in Misano wel gewoon proberen.

Cal Crutchlow heeft vandaag (maandag, 4 september) een operatie ondergaan als gevolg van een diepe wond in zijn linker wijsvinger. De 31-jarige Brit was op zondag aan het koken en sneed zich daarbij zelf met een mes in zijn vinger. Aanvankelijk dacht de Crutchlow dat het wel meeviel en sliep er een nacht mee.

Echter op maandag besloot de LCR Honda MotoGP Team coureur dat het verstandig was om het toch maar even te laten controleren in het Pistoia Hospital. Hier bleek dat hij een pees volledig had doorgesneden. Na deze diagnose reisde Crutchlow af naar het hoofdkantoor van de Clinica Mobile waar dokter Michele Zasa en dokter Luca Guardoli de Brit onder hun hoede namen. Nadat de pees weer vastgemaakt was besloten de twee medici een spalk te maken in samenwerking met handspecialist Silvio Tocco, waardoor mobilisatie van de vinger wordt voorkomen.

Crutchlow laat verder weten dat hij dit weekend, ondanks er zelf van bewust te zijn dat het lastig gaat worden, op het Misano World Circuit gewoon in actie zal komen.