Cal Crutchlow eindigde zondagmiddag in Aragon als elfde tijdens de MotoGP race van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel. Niet het gewenste resultaat voor de LCR Honda Team coureur, maar dat baart de Brit op dit moment nog het minste zorgen. Crutchlow voelde tijdens de race namelijk iets knappen in zijn schouder, maakt zich daar momenteel behoorlijk zorgen over. Een MRI-scan maandag zal meer duidelijkheid moeten geven.

Cal Crutchlow begon zondagmiddag in Aragon als zevende aan de MotoGP race, lang wist de LCR Honda Team deze positie echter niet vast te houden. Een vervelend moment in de race zorgde er mede voor dat de Brit uiteindelijk slechts als elfde de zwart/wit geblokte vlag passeerde.

Crutchlow onthulde na afloop van de race namelijk dat hij na zes ronden in de race iets voelde knappen in zijn rechterschouder. Op dit moment weet hij echter nog niet wat de oorzaak is, een MRI-scan maandag zal meer duidelijkheid moeten geven.

Cal Crutchlow: “Helaas, ongeveer in de zesde ronde, toen ik van richting veranderde van bocht 3 naar bocht 4, voelde ik iets knappen in mijn rechterschouder. Ik weet op het moment nog niet precies hoe en wat er is gebeurd, maar het lijkt erop dat toen ik aan het stuur zat te trekken er iets gebroken of gescheurd is. Ik moest vervolgens een paar ronden rustig aan doen omdat ik veel pijn had. Later viel de pijn – waarschijnlijk vanwege de adrenaline – wel mee maar na de race is het heel, heel erg pijnlijk. Dus morgen ga ik voor de zekerheid maar een MRI-scan laten maken.”

Het 2020 seizoen van Crutchlow wordt gekenmerkt door blessures. Vanwege een breuk in zijn pols (schippersbotje) moest de Honda coureur de Spaanse Grand Prix al aan zich voorbij laten gaan. Vervolgens zorgde een operatie aan zijn onderarm (opgepompte onderarm) ervoor dat hij de twee Grand Prix weekenden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli aan de kant stond. Hopelijk valt deze schouderblessure mee en zien we de LCR Honda Team coureur gewoon in actie tijdens de laatste drie Grand Prix weekenden van het seizoen in Valencia en Portimâo.

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App