Caljouw niet van start in Superbike race Isle of Man TT

11149
Ilja Caljouw - Isle of Man TT | © Performance Racing Achterhoek

Ilja Caljouw zal zaterdagmiddag niet van start gaan in de Superbike race van de Isle of Man TT. De Nederlander wist zich niet te kwalificeren voor de Superbike klasse en zal daardoor met zijn Performance Racing Achterhoek team aan de zijlijn blijven staan.

Het is tot dusver een uitdagende week geweest voor Ilja Caljouw en het Performance Racing Achterhoek team. De Nederlander kwam maandagavond tijdens de tweede kwalificatiesessie ten val en bleef vervolgens een nacht in het ziekenhuis omdat hij vooral veel last had van de airbag in zijn motorpak die lang op zijn borst en buik bleef drukken.

Woensdagavond stapte Caljouw weer op en wist hij zijn rondetijden steeds verder aan te scherpen. Op vrijdagavond reed de 34-jarige Nederlander een beste ronde van 114.219 mph gemiddeld maar stond hij daarmee buiten de benodigde 112% om zich te kwalificeren voor de zes ronden lange Superbike race op zaterdagmiddag. Wellicht mag hij nog wel op maandag van start gaan tijdens de Superstock race, maar deelname aan de Senior TT op vrijdag zit er ook niet in.

Later meer …Deze Isle of Man Roadtrip is mede mogelijk gemaakt door:Handige links Isle of Man TT 2022:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter