Cameron Beaubier volgt Joe Roberts op bij American Racing

529
cameron-beaubier
Cameron Beaubier | foto© Yamaha Racing

Cameron Beaubier zal in 2021 zijn opwachting gaan maken in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De vijfvoudig MotoAmerica Superbike-kampioen wordt de opvolger van de na dit seizoen bij het Tennor American Racing vertrekkende Joe Roberts.

De geruchten waren er al enige tijd, maar het is nu officieel; Cameron Beaubier maakt na dit seizoen de overstap van het MotoAmerica naar de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.Beaubier, geboren in 1992, uit Roseville, maakt hiermee een verrassende stap in zijn carrière. Na vijf keer de titel te hebben behaald in de Superbike klasse in het MotoAmerica gaat de Amerikaan in 2021 uitkomen voor Tennor American Racing waar hij de plaats in gaat nemen van de na dit seizoen bij het team vertrekkende Joe Roberts en de teamgenoot zal worden van Marcos Ramírez.

Beaubier sluit dit weekend zijn MotoAmerica seizoen af tijdens de finaleronde van het kampioenschap op Laguna Seca waar hij dus voor de laatste keer in actie zal komen op de Monster Energy Attack Performance Yamaha YZF-R1, de machine waarop hij hij al vroegtijdig zijn vijfde nationale titel wist veilig te stellen.

Zoals onlangs al bekend werd gemaakt zal de Amerikaan Joe Roberts in 2021 uit gaan komen voor Italtrans Racing, het Italiaanse Moto2 team waar hij de opvolger wordt van de komend seizoen naar de MotoGP klasse overstappende Enea Bastianini.

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App