Op vrijdagmiddag was Aron Canet het snelst op een nat Sepang International Circuit. De Spanjaard was met een marge van een halve seconde sneller dan Nederlander Bo Bendsneyder en Nicolo Bulega.

Nadat de ochtendtraining in droge omstandigheden kon verlopen had het voorafgaand aan de tweede vrije training door een tropische hoosbui zeer hard geregend. Het Maleisische circuit was voorzien van een flinke laag water waardoor de coureurs de baan op gingen met regenbanden. Niet verrassend was het Romano Fenati die meteen de snelste tijd noteerde nadat de Italiaan al eerder dit seizoen de zeer natte races op Misano en Motegi wist te winnen.

Fenati kon echter niet domineren zoals hij dat eerder wel kon aangezien Aron Canet, Joan Mir, Enea Bastianini en lokale favoriet Adam Norrodin ook zeer snel onderweg waren op de natte baan. Bendsneyder bewees wederom een sterke regenrijder te zijn en de Nederlander was vrijwel de gehele sessie niet buiten de top tien te vinden.

Doordat de temperatuur ondanks de regen hoog lag was de grip goed en konden de coureurs zonder grote problemen hun ronden rijden.

Het was uiteindelijk Canet die de snelste tijd op de klokken zette voor een indrukwekkende Bo Bendsneyder op de tweede plaats. Bulega eindigde de sessie als derde. Na een sterke ochtendtraining had Livio Loi het moeilijk in de regen en noteerde uiteindelijk de twintigste tijd.

Crashes waren er nog voor Manuel Pagliani en wild-card Kasmayudin. Beide coureurs bleven ongedeerd.

 

Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag