Canet sluit eerste dag op Phillip Island als snelste af na zonnige FP2

222
Aron Canet - Phillip Island Grand Prix Circuit | foto© Randy van Maasdijk

Aron Canet was vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op een zonnig Phillip Island het snelst en sloot daarmee de eerste dag op het Australische circuit als snelste af. Achter de Spanjaard eindigden leider in het kampioenschap Lorenzo Dalla Porta en Albert Arenas in de top drie. 

Vrijdag om 13:15 uur lokale tijd, 04:15 uur Nederlandse tijd ging de tweede vrije training voor de Moto3 klasse van start op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. Na een zeer regenachtige en koude ochtend was de zon rond het middaguur achter de wolken vandaan gekomen en droogde het asfalt, mede vanwege de stevig waaiende wind, snel op. Echter kunnen de weersomstandigheden op het Australische eiland iedere vijf minuten volledig omslaan dus het was maar de vraag hoe lang deze zonnige en gunstige omstandigheden zouden duren.De coureurs maakten er in ieder geval optimaal gebruik van aangezien de verwachtingen voor de zaterdag ook niet gunstig zijn. Titelkandidaat Aron Canet ging er meteen goed voor zitten en reed een aantal snelle rondetijden met daarachter ook Tony Arbolino en John McPhee die snel waren.

De wild-card Rogan Chandler ging al vroeg in de sessie de fout in. Ter hoogte van bocht 10 (MG Corner) kwam de Nieuw-Zeelander voor de tweede keer van de dag ten val, wel kon hij zijn KTM oppakken en zijn weg vervolgen.

Niet veel later moest ook Ayumu Sasaki zijn machine uit het gras optillen. De Japanner was en val gekomen ter hoogte van bocht 1 (Doohan Corner) maar kon zijn weg zonder al te grote problemen vervolgen.

In de slotfase van de sessie werd er flink aangezet door de coureurs omdat de omstandigheden nu zeer gunstig waren en het maar de vraag was of dit later in het weekend ook nog het geval zou zijn. Titelkandidaat Aron Canet reed met een 1’36.809 de snelste tijd van de dag voor leider in het kampioenschap en concurrent Lorenzo Dalla Porta; de Italiaan heeft dit weekend de eerste mogelijkheid om het kampioenschap in de wacht te slepen. Albert Arenas, winnaar van de race op Phillip Island een jaar geleden, kwam naar de derde tijd voor Sic58 Squadra Corse coureurs Niccolò Antonelli en Tatsuki Suzuki. Verder eindigden Andrea Migno, John McPhee, Romano Fenati, Dennis Foggia, Gabriel Rodrigo, Stefano Nepa, Celestino Vietti, Kaito Toba en Marcos Ramirez in de top veertien en zullen zij, met slecht weer in FP3, rechtstreeks doorgaan naar Qualifying 2.

Ai Ogura kwam ten val bij het ingaan van Lukey Heights nadat hij Marcos Ramirez moest ontwijken. Later ging ook Riccardo Rossi nog onderuit ter hoogte van bocht 4 (Honda Corner), beide coureurs bleven ongedeerd.

De derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië gaat zaterdagochtend om 09:00 uur lokale tijd, 00:00 uur Nederlandse tijd van start met de kwalificatie om 03:35 uur.

 

Handige links Pramac Generac Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App