Caricasulo het snelst tijdens derde vrije training in Magny Cours

124
federico-caricasulo
Federico Caricasulo - Magny Cours | foto© Yamaha Racing

Federico Caricasulo heeft zaterdagochtend in Magny Cours de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de derde vrije training. De Italiaan was op een droge baan het snelst voor Lucas Mahias en Corentin Perolari. Rob Hartog werd met de vijftiende rondetijd in deze sessie de best geklasseerde Nederlander.

Net als de WorldSBK coureur eerder op de ochtend konden ook de WorldSSP coureurs zaterdagochtend hun derde en afsluitende vrije training van de Pirelli French Round afwerken op een droog Circuit Nevers-Magny Cours.Het was Federico Caricasulo die het rapst was en na 20 minuten met een snelste rondetijd van 1’41.716 de tijdlijst aanvoerde. Achter de Italiaan waren het de Fransmannen Lucas Mahias en Corentin Perolari die de tweede en derde rondetijd lieten noteren terwijl Isaac Viñales en Jules Cluzel de top vijf completeerden in deze sessie.

Randy Krummenacher sloot de sessie af als zesde voor Raffaele de Rosa, Hanus Soomer, Ayrton Badovini en Hikari Okubo.

Rob Hartog werd op de vijftiende plaats de best geklasseerde Nederlander terwijl Glenn van Straalen – ondanks een crash – deze sessie als achttiende afsloot en Jaimie van Sikkelerus – die vrijdag twee keer ten val kwam en vrijdagmiddag nog een bezoek bracht aan het medical centre – in deze zaterdagochtend sessie genoegen moest nemen met de vijfentwintigste plaats op de tijdlijst.

De WorldSSP coureurs komen zaterdagochtend om 11:40 uur nogmaals in actie tijdens hun Tissot Superpole kwalificatie.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App