Caricasulo pakt WorldSSP pole in Jerez

8
cariscasulo
Federico Cariscasulo | foto© Yamaha Racing

Federico Caricasulo mag zondag van pole vertrekken voor de WorldSSP race in Jerez. De Italiaan hield Jules Cluzel en Sheridan Morais achter zich. Kampioenschapsleider Lucas Mahias kwam niet verder dan de vijfde tijd. Rob Hartog kwalificeerde zich als beste Nederlander op de vijftiende plaats. 

Superpole 1
In de eerste Superpole sessie zette Kyle Smith de snelste ronde op de klokken. De Honda-coureur bleek onaantastbaar en hield Anthony West achter zich. De Australiër kwam na een lastige openingsfase laat op gang, maar wist zich met een ultieme slotronde alsnog te plaatsen voor de tweede kwalificatie.

Daarmee verdrong West Alessandro Zaccone naar de derde positie en de Italiaan bleef daarbij zijn concurrent in het Europees Kampioenschap Hannes Soomer voor. Ook Rob Hartog kende een sterke sessie. Zijn snelste ronde was net niet genoeg om door te gaan naar de SP2, maar met een vijftiende startplaats staat de Nederlander er goed bij. Jaimie van Sikkelerus zette zijn snelste tijd eveneens in de slotfase op de klokken en klom daarmee op naar de 24e positie op de grid.

Superpole 2
In de tweede Superpole werd het al snel duidelijk dat de pole zou gaan naar een rijder van het GRT Yamaha Team en coureurs Federico Caricasulo en Lucas Mahias zouden de plaatsen verdelen. Caricasulo stond eigenlijk de hele sessie bovenaan de ranglijsten.

Lucas Mahias noteerde in de openingsfase de tweede tijd achter zijn teamgenoot, maar de Fransman ging in de slotfase onderuit in een poging de pole te pakken, waardoor hij zich in de slotfase niet wist te verbeteren waar zijn concurrenten dat wel deden. Zo kwam Jules Cluzel kortstondig naar de voorlopige pole positie en ook Sheridan Morais en PJ Jacobson gingen sneller dan Caricasulo rond. In de laatste snelle ronde zette de Italiaan echter orde op zaken en met minimaal verschil pakte hij de pole voor de neus van Cluzel weg. Mahias bleef meer schade bespaart, maar de leider in de tussenstand zal zijn poging om de titel veilig te stellen dus van de vijfde plaats moeten beginnen.

 

 

Handige links Pirelli Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag