Nadat zondag avond bekend werd dat de MotoGP klasse er komend weekend, vanwege de situatie omtrent het coronavirus, tijdens de QNB Grand Prix of Qatar niet bij zal zijn en maandag het uitstellen van de OR Thailand Grand Prix bekend werd gemaakt, heeft Dorna Sports CEO Carmelo Ezpeleta voor het eerst persoonlijk en namens Dorna op de ontstane situatie gereageerd.

Dorna Sports CEO Carmelo Ezpeleta: “We hebben nauw contact gehad met de autoriteiten in Qatar om precies te begrijpen wat we zouden kunnen doen. In het weekend is de situatie dan ook sterk veranderd. Op zaterdag en zondag was het voor niemand een specifiek probleem, maar later op zondag kregen we aanwijzingen van de autoriteiten in Qatar dat door de situatie in Italië en de rest van de wereld, iedereen met de Italiaanse nationaliteit of inwoners van Italië die daar aankomen, er zeker van moeten zijn dat ze de afgelopen 14 dagen niet in Italië zijn geweest. In die gevallen is het niet zo dat de toegang tot Qatar verboden is, maar iedereen die de afgelopen 14 dagen in Italië is geweest wordt geadviseerd om 14 dagen in quarantaine te blijven in Qatar. Dat is natuurlijk niet mogelijk voor onze mensen, en dit was wat ons ertoe bracht om de MotoGP-categorie te annuleren tijdens de Grand Prix van Qatar. Omdat Moto2 en Moto3 deze week in Qatar zijn vanwege hun driedaagse test, is het mogelijk om de Grand Prix door te laten gaan, zij het alleen met de Moto2 – en Moto3 klasse en met de Asia Talent Cup.”

“We hebben het hele weekend met de autoriteiten in Thailand gesproken en ze hebben ons laten weten dat er op maandag, Thaise tijd, een bijeenkomst zou zijn om te beslissen welke evenementen er in Thailand kunnen plaatsvinden. Het is niet gerelateerd aan Italianen of iemand van een andere nationaliteit die naar Thailand gaat, het is dat ze hebben besloten om grote evenementen met grote aantallen toeschouwers te annuleren. Het is anders dan de situatie in Qatar, dus hebben we besloten om de Grand Prix van Thailand uit te stellen en te proberen een datum te vinden aan het eind van het jaar om deze Grand Prix alsnog mogelijk te maken. 

“Er zal absoluut een 2020 MotoGP-seizoen zijn. We zullen proberen om door te gaan met alles en blijven op de hoogte van de situatie, omdat het momenteel van dag tot dag verandert, maar onze wens is om alle races te doen in het 2020 seizoen.”

Het gehele interview met Ezpeleta is ook middels een video te bekijken op de website www.motogp.com. Klik HIER om de video te bekijken.

Nieuw tijdschema Grand Prix of Qatar
In onderstaande links het nieuwe tijdschema van de Grand Prix of Qatar voor komend weekend. Opvallend binnen het nieuwe tijdschema is dat de wedstrijd van de Moto2 klasse aanstaande zondag verreden zal worden op het oorspronkelijke tijdstip van de MotoGP klasse, en derhalve op zondagmiddag 18:00 uur lokale tijd (16:00 uur NL tijd) haar wedstrijd bij kunstlicht van start zal gaan.

Op dit moment hebben we het nieuwe Eurosport TV-overzicht nog niet bijgewerkt aangezien deze programmering de komende dagen nog aangepast zal worden. Wel kunnen we alvast verklappen dat de races live te volgen zullen zijn. Zodra het nieuwe en aangepaste schema beschikbaar is zullen we dit uiteraard kenbaar maken.

 

Handige links QNB Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App