Jasper Iwema wordt de nieuwe teammanager bij het Pearle Gebben Team dat uitkomt in de Yamaha R3 Cup. Dat heeft het team aan de vooravond van de 88e Motul TT Assen bekend gemaakt. De voormalig Grand Prix coureur uit Hooghalen vervangt daarbij Erik Hoekstra die de afgelopen twee jaar als manager acteerde.

Het bestuur van Stichting Race Team Drenthe, die is opgericht tijdens de TT van 2015, stond voor de uitdaging om een waardige vervanger voor Hoekstra te vinden. Met de 28-jarige Iwema, die op dit moment ook actief is als begeleider van Scott Redding in de MotoGP, haalt de stichting een in hun ogen enthousiaste en uiterst gemotiveerde beginnend teammanager binnen.

“De doelstelling van de stichting, om jonge race talenten te ondersteunen in alles wat bij de wegracesport komt kijken, is mij op het lijf geschreven. De successen die het Pearle Gebben Racing Team reeds heeft behaald en de ambitie om internationaal verder te gaan, en door te breken, past helemaal in mijn beleving van topsport. Ik ga ervan uit dat ik mijn internationale race ervaring kan overdragen op de talenten die de stichting onder haar vleugels heeft. Daarnaast gaan we proberen meer en meer bedrijven met de stichting te verbinden. Op deze manier wordt de opleiding van jong racetalent naar een internationaal podium gewaarborgd” aldus een enthousiaste Iwema.

Iwema is momenteel werkzaam in het MotoGP paddock als rechterhand van MotoGP coureur Scott Redding. Of de Drent naast zijn nieuwe job als teammanager deze werkzaamheden zal blijven uitoefenen is nog niet bekend.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Verkeersplan
Plattegrond TT Circuit
Fotoverslag – sfeer
Fotoverslag Ten Kate TT Riders Event
Fotoverslag – donderdag