Celestino Vietti het snelst op vrijdag op de Red Bull Ring

120
celestino-vietti
Celestino Vietti - Red Bull Ring | foto© Nico Schneider

Celestino Vietti heeft vrijdagmiddag op de Red Bull Ring de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de tweede vrije training van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich. De Sky Racing Team VR46 coureur was het snelst voor John McPhee en Ayumu Sasaki.

Vrijdagmiddag om 13:15 uur begonnen de Moto3 coureurs op de Red Bull Ring aan hun tweede vrije training van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich, een belangrijke sessie dit aangezien de Oostenrijkse weersvoorspellingen voor zaterdag en zondag ander weer voorspellen waarbij de kans op regen groot is.Waren het in de beginfase Niccolò Antonelli, Tatsuki Suzuki en Tony Arbolino die elkaar afwisselden bovenaan de lijst. Suzuki wist als eerste een rondetijd onder de 1’37 grens op de klok te zetten maar de snelste rondetijd in de eerste sessie, een 1’36.967 gereden door Jakub Kornfeil, bleef vooralsnog buiten bereik.

Halverwege de 40 minuten durende sessie was het Suzuki die nog steeds de lijst aanvoerde voor Arbolino, Antonelli, Kornfeil en John McPhee.

Met nog dertien minuten te gaan verbeterde Suzuki nogmaals zijn eigen tot dan toe snelste rondetijd, een tijd waarmee tevens de eerste was die onder de dan toe snelste rondetijd van de dag van Kornfeil wist te duiken.

Nadat een groot aantal coureurs met nog 10 minuten te gaan in deze sessie de pitbox opzochten bleek even later een voorteken te zijn voor veel coureurs van een laatste offensief voor het aanscherpen van hun eigen tot dan toe snelste rondetijd. Alvorens het zover was begon het spel van wachten, loeren en kijken en het daarmee vinden van een slipstream bij een iets ‘snellere’ collega coureur.

De eerste coureur die onder de tot dan toe snelste tijd van Suzuki dook was John McPhee, lang kon de Brit er niet van genieten van enkele seconden later was het al Celestino Vietti die alweer sneller was.

Niemand wist vervolgens nog een de snelste tijd van de Valentino Rossi protegé te komen en het was dan ook de Sky Racing Team VR46 coureur die deze sessie als snelste afsloot.

McPhee werd tweede gevolgd door Suzuki, Ayumu Sasaki, Arbolino, Jaume Masia, Antonelli, Ai Ogura, Dennis Foggia en Filip Salac.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
Deze lijst wordt ook aangevoerd door Vietti voor McPhee, Suzuki en Sasaki. Kornfeil, die zijn eigen snelste rondetijd in de tweede vrije training niet wist te verbeteren, neemt de vijfde plaats op deze lijst in.

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App