Celestino Vietti wint Moto3 race SHARK Helmets Grand Prix de France

52
celestino-vietti
Celestino Vietti (13) | foto© motogp.com

Celestino Vietti heeft zondagochtend in Le Mans de Moto3 race van de SHARK Helmets Grand Prix de France op zijn naam geschreven. De jonge Italiaan uit het team van Valentino Rossi passeerde als eerste de finish voor Tony Arbolino en Albert Arenas.

De Moto3 race in Le Mans werd zondagochtend op een droge baan verreden maar gekenmerkt door een groot aantal crashes in de voorste gelederen. Het was echter Celestino Vietti die zich na drie crashes eerder in het weekend goed staande wist te houden en na tweeëntwintig ronden als eerste de finish passeerde voor Tony en Albert Arenas die met deze derde plaats de leiding in de tussenstand van het kampioenschap weer wist te heroveren.

Jaume Masia passeerde als vierde de finish gevolgd door Andrea Migno, Ayumu Sasaki, Raul Fernandez en Gabriel Rodrigo.

Ai Ogura en Carlos Tatay completeerden in deze race de top tien.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en meer info van de actie gedurende de derde en afsluitende dag van de SHARK Helmets Grand Prix de France is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App