CEV: Mir wint opnieuw, Bendsneyder achtste in Aragon

19

Ook de tweede Moto3 race van het FIM CEV Repsol op het Motorland Aragon circuit is gewonnen door Joan Mir. De Spanjaard was net als tijdens de eerste wedstrijd oppermachtig en won solo met een ruime voorsprong op de rest van het veld. Bo Bendsneyder finishte zondagmiddag als achtste.

Direct na de start was het opnieuw Joan Mir die liet zien dit weekend een maatje te groot te zijn voor de rest van het veld door direct een gaatje te slaan op de rest van het veld. Achter de koploper ontstond net als eerder op de dag opnieuw een stevig gevecht voor de tweede plaats. In deze groep bevond zich opnieuw Bo Bendsneyder, de Rotterdammer kende een goede start van de race door de vijfde plaats in te nemen. Terwijl Bendsneyder in de daarop volgende ronden een aantal positie prijs moest geven en terugzakte zo rond de tiende plaats brak de volgroep in twee&euml;n.&nbsp;<br /> <br /> In de slotfase van de wedstrijd wisten de twee groepen weer bij elkaar te komen maar op dat moment bleek het moordende tempo iets te hoog gegrepen voor de Nederlander. Bendsneyder moest de groep laten gaan waarna hij als tiende doorkwam net achter de groep.

Mir kwam vervolgens als winnaar over de finish terwijl op ruim elf seconden van de Spanjaard de strijd voor de tweede plaats werd gewonnen door Jaume Masia die op de eindstreep Albert Arenas met miniem verschil wist te kloppen.<br /> <br /> De Italiaan Davide Pizzoli werd vierde, Nicolo Bulega vijfde.<br /> <br /> Bendsneyder kreeg twee ronden voor het einde nog bezoek aan het achterwiel van Sena Yamada en bij het ingaan van de laatste ronde was het de Japanner die voor Bendsneyder als tiende doorkwam. De Rotterdammer wist zich echter in de laatste ronde terug te knokken naar de tiende plaats en aangezien Aron Canet en Lorenzo Dalla Porta in het gevecht om de tweede plaats onderuit schoven werd de Dutch Racing coureur als achtste afgevlagd.<br /> <br /> <a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/Kalenderuitslagen/Kalenderuitslagen/tabid/95/ModuleID/1450/ItemID/214/mctl/EventDetails/Default.aspx" target="_blank" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">Volledige uitslagen</a><br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <div><br /> </div> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>