CEV Moto3: Ramirez wint, Soppe 22e in Aragon

70

Marcos Ramirez heeft zondagmiddag in Aragon de vierde FIM CEV Repsol Moto3 race van het seizoen gewonnen. Dutch Racing coureur Walid Soppe kwam als 22e over de finish.

Nadat zondagmiddag in Aragon om 13:00 uur de lichten op groen gingen voor de vierde race van het seizoen ontstond er een kopgroep van zes coureurs met daarin Marcos Ramirez, de van pole vertrokken Lorenzo Dalla Porta, Alonso Lopez, Kaito Toba, Raul Fernandez en Tonny Arbilino.

Waid Soppe kende een goede start vanaf de zevenentwintigste plaats op de grid. Na de eerste ronde als vijfentwintigste doorgekomen te zijn wist de coureur uit Coevorden ronde na ronde een aantal posities te winnen. Na vijf ronden kwam Soppe als twintigste door als leider van een groep die streed voor de twintigste plaats.

In de slotfase wist Ramirez een klein gaatje te slaan vooraan het veld en iets weg te rijden van de overige vijf coureurs uit de eerste groep. Na vijftien ronden kwam de Spanjaard met een voorsprong van 1,151 seconde op zijn landgenoot Lopez als winnaar over de finish.

De derde plaats werd een prooi voor Dalla Porta voor Toba, Fernandez en Arbolino die als zesde en laatste van de kopgroep de zwart wit geblokte vlag passeerde.

Na het wegvallen van één coureur won Andi Farid Izdilhar de strijd om de negentiende plaats van de groep waarin ook Soppe te vinden was. Soppe kwam in deze uit zeven coureurs bestaande groep als vierde over de finish waarmee hij op ruim negenentwintig seconden van de winnaar als tweeëntwintigste geklasseerd werd.