CEV Repsol: Dalla Porta op pole, 27e startplaats voor Soppe in Aragon

114

Lorenzo Dalla Porta vertrekt zondagmiddag in Aragon vanaf de pole tijdens de vierde Moto3 wedstrijd van het FIM CEV Repsol. Walid Soppe, de enige Nederlandse deelnemer, kwalificeerde zich als zeventwintigste.

Na Valencia en Le Mans is het FIM CEV Repsol dit weekend te gast op het Motorland Aragon Circuit waar zondagmiddag de vierde Moto3 wedstrijd van het seizoen op het programma staat.

Nadat er vrijdag al diverse vrije trainingen werden verreden stonden er zaterdag twee kwalificaties op het programma.

Zaterdagochtend tijdens de eerste kwalificatie was het de Italiaan Lorenzo Dalla Porta die met een rondetijd van 1’59.775 het snelst was voor de Spanjaard Raul Fernandez en de Japanner Kaito Toba.

In deze sessie wist Walid Soppe een tijd op de klok te zetten van 2’03.314, een tijd waarmee de Nederlander na afloop de zesentwintigste plaats op de lijst innam.

Zaterdagmiddag om 13:20 uur stond de tweede kwalificatie op het programma en het was opnieuw Dalla Porta die het snelst was. De Italiaan, afgelopen weekend tijdens de Italiaanse Grand Prix in Mugello nog actief als invaller voor de Duitser Philipp Oettl in de Moto3 klasse, liet in deze sessie een snelste tijd noteren van 1’59.383, een tijd waarmee hij ruim een halve seconde sneller was dan de als tweede eindigende Alonso Lopez en zeventiende van een seconde sneller dan de nummer drie Marcos Ramirez.

Fernandez werd in deze sessie vierde terwijl Toba nu genoegen moest nemen met de vijfde rondetijd.

Soppe wist zijn tijd uit de eerste kwalificatie ook aan te scherpen tot een rondetijd van 2’02.781, een tijd waarmee de Dutch Racing Team coureur zijn naam na afloop als zevenentwintigste op de lijst zag staan.

Met hun tijden uit de tweede kwalificatie nemen Dalla Porta, Lopez en Martinez zondag de eerste drie plaatsen in op de startgrid terwijl de Fernandez, Toba en Alberto Arenas zondagmiddag de tweede startrij vormen.

Soppe moet na zijn zesentwintigste en zevenentwintigste rondetijd zondagmiddag genoegen nemen met de zevenentwintigste plaats op de grid.

De start van de Moto3 race op het Motorland Aragon Circuit staat zondag gepland om 13:00 uur. 

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de wedstrijd in Nederland helaas niet meer live te volgen via het FIM CEV Repsol You Tube kanaal in verband met een geo blokkade.