Chaz Davies aan de slag als rijderscoach bij Aruba.it Racing – Ducati

1868
chaz-davies
Chaz Davies - seizoen 2020 | foto© Ducati Corse

Chaz Davies nam aan het einde van het 2021 seizoen afscheid als coureur binnen het FIM Superbike World Championship. Ondanks dat de Ducati coureur zijn helm aan de wilgen heeft gehangen zal hij wel actief blijven binnen het kampioenschap, hij wordt namelijk de nieuwe rijderscoach binnen Aruba.it Racing – Ducati, het team dat in 2022 aan de start zal verschijnen met Alvaro Bautista en Michael Ruben Rinaldi maar ook met Nicolo Bulega als nieuwkomer in de WorldSSP categorie.

Chaz Davies was de afgelopen jaren een succesvol coureur binnen het FIM Superbike Championship. In totaal scoorde de Brit 89 podium klasseringen waarvan hij er maar liefst 89 wist te scoren in dienst van Ducati. Daarnaast behaalde hij 28 overwinningen en eindigde hij vijf keer in de top drie in de eindstand van het kampioenschap. Na een moeizaam verlopen seizoen met Team GoEleven in 2021, kondigde Davies zijn afscheid aan als coureur, maar hij zal in 2022 naar nu bekend is geworden in een nieuwe rol terugkeren in de paddock bij het team waarmee hij in het verleden vele successen wist te behalen.Het Aruba.it Racing – Ducati team zal dit seizoen deelnemen in zowel de WorldSBK – als ook de WorldSSP klasse van het WK Superbike. Davies zal de rol van rijderscoach op zich nemen voor de Spanjaard Alvaro Bautista, die terugkeert naar het team na twee seizoenen met Team HRC, en Michael Ruben Rinaldi die voor het tweede opeenvolgende seizoen op de Ducati Panigale V4 van het team actief zal zijn. In de WorldSSP klasse zal Davies deze rol vervullen voor Nicolo Bulega die zijn debuut zal gaan maken in deze categorie. Bulega was de afgelopen drie seizoenen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap actief maar zal in 2022 op de Ducati Panigale V2 deel uitamken van de WorldSSP startgrid.

Chaz Davies: “Ik ben absoluut blij om deel uit te blijven maken van de race wereld en in het bijzonder met de Aruba.it – Ducati familie, met wie ik de beste jaren van mijn race carrière heb beleefd. Het zal een interessant perspectief zijn om de actie van ‘de andere kant van het hek’ te zien! Ik geloof dat ik met mijn zeven jaar ervaring als een officiële Ducati rijder en kennis van zowel de Ducati V2 en V4 motoren goed uitgerust ben om bij te dragen aan het toekomstige succes van het team. We hebben uitstekende coureurs voor de 2022 WorldSBK en WorldSSP campagnes en ik zal alles geven wat ik kan om hun potentieel te maximaliseren. Ik wil Stefano Cecconi, Feel Racing en Ducati bedanken voor deze kans en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!”

Aruba.it Racing – Ducati teambaas Stefano Cecconi: “We zijn blij dat we in 2022 weer op Chaz kunnen rekenen, zij het in een nieuwe rol zowel voor hem als voor ons team. Zijn ervaring zal zeker van grote hulp zijn voor onze rijders, waardoor ze hun volledige potentieel kunnen uiten. Zijn bijdrage aan het SuperSport-project zal ook van fundamenteel belang zijn voor zowel Nicolo Bulega als het team, aangezien de Panigale V2 het DNA heeft van de tweecilinder Superbikes waarmee Chaz de afgelopen jaren uitstekende resultaten heeft behaald.”

Het 2022 FIM Superbike World Championship gaat van start in het weekend van 08 t/m 10 april. Plaats van handeling voor de openingsronde is het Motorland Aragon Circuit in Spanje.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter