Chris Nobel en Verkeersschool Nobel Racing stoppen met motorracen

729
nobel
Chris Nobel Hengelo 2016 | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Chris Nobel zal per direct zijn actieve motorsport carrière beëindigen. Dit nieuws heeft de 2015 Dutch Supersport kampioen zondag 05 februari wereldkundig gemaakt.

Chris Nobel en het Verkeersschool Nobel Racing Team waren sinds zes jaar actief op de nationale en internationale circuits. Vanaf het eerste seizoen kon de coureur uit Hellevoetsluis zich meten met de besten in zijn categorie met als hoogtepunt in 2015 het behalen van de Dutch Supersport titel.

Na in 2016 overgestapt te zijn naar de Dutch Superbike categorie sloeg op donderdag 26 mei op het circuit van Zolder het noodlot toe. Nobel kwam tijdens de Van Zon Sprintraces samen met een tweetal andere coureurs ten val over een oliespoor ( lees: zware crash Nobel in Zolder) waarbij hij diverse zware verwondingen opliep en er een lange periode van revalideren volgde.

Nadat Nobel onlangs in Spanje weer voor het eerst na zijn zware crash in Zolder en zijn lange revalidatie op de motor stapte, deze eerste test naar tevredenheid verliep en er gewerkt werd aan een terugkeer op het circuit middels een start in de NK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup hebben de Kawasaki coureur en zijn Verkeersschool Nobel Racing Team toch besloten hiervan af te zien en te stoppen.