Christophe Ponsson in 2021 met Gil Motor Sport terug in WorldSBK

451
christophe-ponsson
Christophe Ponsson - seizoen 2019 | foto© Gil Motorsport

Christophe Ponsson zal in 2021 als vaste deelnemer terugkeren in het FIM Superbike World Championship. De Fransman zal dit gaan doen in de kleuren van het Gil Motor Sport Team, het Franse team dat in het verleden uitkwam in het FIM World Supersport Championship.

Er zal in 2021 opnieuw een nieuw team haar opwachting maken in het FIM Superbike World Championship, te weten het Franse Gil Motor Sport Team. Het team zal aan de start verschijnen met landgenoot Christophe Ponsson als coureur en gebruik gaan maken van de 2021 klantenversie van de Yamaha YZF-R1.

Naast een vier kundige technische mensen zal de ervaren Lucio Gomes – reeds 28 jaar werkzaam binnen het WorldSBK – optreden als crewchief.

Medio januari hoopt het Gil Motor Sport Team de technische voorbereidingen afgerond te hebben en zal men voor het eerst samen met Ponsson beginnen aan een reeks wintertesten ter voorbereiding op het komende FIM Superbike World Championship seizoen.

Christophe Ponsson: “Ik ben erg blij om in 2021 met een Yamaha in het FIM Superbike World Championship te gaan rijden. Ik heb een geweldige tijd gehad met de Yamaha R1 tijdens mijn drie seizoenen in het Spaanse Superbike-kampioenschap. Ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld op de Yamaha R1, heb vooruitgang geboekt, heb er mijn beste resultaten op behaald en ik heb altijd veel vertrouwen gehad in de motor. Ik ben ervan overtuigd dat dit het juiste pakket zal zijn samen met het Gil Motor Sport-Yamaha team. Ik kijk er naar uit om de Superbike Yamaha R1 voor het eerst te gaan proberen tijdens onze eerste test in januari 2021, en om vanaf daar ons werk met het team te gaan beginnen.”

Christophe Ponsson
Ponsson nam in 2020 middels een wildcard optreden deel aan drie WorldSBK races, te weten inJerez, Portimão en Aragon. Tijdens deze optredens wist de Fransman in één van de negen gereden races punten te scoren, dit met een twaalfde plaats tijdens de eerste race in Jerez.

Het was echter niet het eerste optreden van Ponsson in de WorldSBK paddock, zo kwam hij in het verleden al uit in de STK1000 en STK600; hij behaalde er een tiende plaats in STK1000 en een elfde plaats in de STK600 als zijn beste resultaten. In 2015 was Ponsson daarnaast ook al enkele races actief in de WorldSBK klasse.

Ponsson heeft van 2017 tot 2019 samen met Gil Motorsport deelgenomen aan het Spaans Superbike kampioenschap waar hij in het laatste seizoen als tweede eindigde in het kampioenschap.

Frans team in het WorldSBK
Met het debuut van het Gil Motor Sport Team staat er voor het eerst sinds dertien jaar weer een Frans WorldSBK team als permanente deelnemer ingeschreven in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App