Het Circuit van Spa-Francorchamps, waar in juni 2022 de EWC 24H Spa Motos verreden zal worden, is gestart met de eerste fase van de werkzaamheden ter voorbereiding op de terugkeer van de internationale motorraces. In totaal is er 80 miljoen euro gereserveerd voor de renovatiewerkzaamheden en de infrastructuur van het bekende en historische Belgische circuit.

De in juni 2022 te verrijden ronde van het FIM Endurance World Championship, de EWC 24H Spa Motos, markeert de terugkeer van internationale topraces op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. Het bekende Belgische circuit moet echter wel eerst voldoen aan de veiligheidsnormen van de FIM om opnieuw een FIM EWC ronde te kunnen en mogen organiseren. Hiervoor zal er een enorm renovatieproject plaats gaan vinden, een renovatieproject dat wordt gefinancierd met een investeringsplan van maar liefst 80 miljoen euro over 10 jaar.

De eerste fase van het project is inmiddels gestart zo heeft het circuit middels een persbericht wereldkundig gemaakt. De eerste stap is het vernieuwen van de baan, met grotere uitloopzones en nieuw aangelegde grindbakken in vijf bochten, te weten La Source, Raidillon, Blanchimont, Les Combes en Stavelot.

Ook de infrastructuur voor de toeschouwers wordt vernieuwd. Verschillende tribunes worden de komend tijd gerenoveerd en er wordt een nieuwe overdekte tribune met 4.600 zitplaatsen gebouwd met uitzicht op de Raidillon, die een prachtig uitzicht biedt tot aan La Source.

Nathalie Maillet, CEO, Circuit de Spa-Francorchamps: “Met de investering die we de komende 10 jaar voor ogen hebben, laten we zien dat dromen werkelijkheid kunnen worden. Door te beginnen met een prestigieuze Endurance wedstrijd zullen we het eerste doel van ons ‘Motorcycle Project’ bereiken.

De EWC 24H Spa Motos wordt zoals vermeld gehouden in juni 2022 of er in de toekomst nog meer grote internationale motorsport evenementen terug zullen keren naar het legendarische Belgische circuit is nog niet bekend. Mocht dit wel gaan gebeuren dan zullen de harten van veel wegracefans ongetwijfeld sneller gaan kloppen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App