Docshop Advanced Riding Events (D.A.R.E.) organiseert van 17 t/m 19 oktober aanstaande weer haar jaarlijkse circuittraining in het Spaanse Cartagena. Drie dagen lang onder een heerlijk Spaans najaarszonnetje met je eigen motor rijden op het circuit en dat onder begeleiding van zeer ervaren instructeurs: D.A.R.E. Cartagena 2019.

D.A.R.E. Cartagena 2019 is een driedaagse circuittraining voor zowel de beginnende als ook de meer ervaren circuitrijder. Tijdens het evenement, dat in 2019 wordt gehouden van 17 t/m 19 oktober aanstaande, rijdt u dagelijks maar liefst 6 sessies van elk 20 minuten. Tijdens deze 3 dagen geldt er geen geluidslimiet en is er een eigen bandenservice aanwezig.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de 2019 editie. Deelname is al mogelijk vanaf € 450,00 euro per persoon. Daarnaast kunnen de vlucht, vervoer ter plaatse, benzine, enz. allemaal voor u geregeld worden, zodat u zich tijdens D.A.R.E. Cartagena 2019 voelt als een MotoGP rijder!

Voor meer informatie: www.docshop-racing.com

D.A.R.E.
D.A.R.E. staat voor Docshop Advanced Riding Events en organiseert circuittrainingen voor motor enthousiastelingen. Elke vorm van ervaring (of geen ervaring) is hierbij welkom, van de beginner tot de competitieve racer, van junior (vanaf 13 jaar) tot senior. De D.A.R.E.-events worden georganiseerd door/met hetzelfde personeel van het internationaal bekende racing team. Het team heeft meer dan 30 jaar ervaring met het racen op Nationaal-, Europees- en Wereldkampioenschaps-niveau. Deze ervaring gebruiken men om u te ondersteunen op en naast het circuit.

Waarom D.A.R.E.?
D.A.R.E. is geboren uit het idee om de gemiddelde motorrijder de gelegenheid te geven om met hun eigen machine op een circuit te rijden. Daarbij is het aan de persoon zelf om te bepalen hoever ze hierin willen gaan. Sommige rijders zijn al tevreden als ze op een circuit kunnen rijden, terwijl anderen verder gaan door hun straatmachine te verkopen en een circuitmotor prepareren en zelfs mee gaan doen aan races. D.A.R.E. geeft instructie aan elke motorrijder die een motor bezit (welk type dan ook) om veiliger en sneller op een circuit te rijden. Dit zorgt tevens voor meer vertrouwen bij het rijden op de weg. Men heeft instructie gegeven aan rijders van 12 tot 72 jaar, mannen en vrouwen, dus iedereen kan zich aanmelden!

Al meer dan 20 jaar worden de Docshop Advanced Riding Events georganiseerd op het circuit van Cartagena in Zuid-Spanje. Een technische baan met veel bochten geschikt voor rijders van elk niveau. Het team van professionals zorgt er constant voor dat het plezier gegarandeerd blijft waardoor deze events een must zijn voor elke motor enthousiasteling. De temperatuur in maart/april is boven de 20 graden en in oktober kan het zelfs boven de 25 graden zijn. Het gebied rond Cartagena staat bekend om zijn droge en warme weer, gedurende het jaar zijn er gemiddeld maar 10 dagen met regen.

Training voor iedereen!
Bij een D.A.R.E.-event biedt men trainingen aan geschikt voor iedereen, onderverdeeld in:

Instructeurs-training
Onderricht wordt gegeven in sportief en tegelijk veilig rijden met de motorfiets tot aan ieders limiet (…zo mogelijk tot aan “knie aan de grond”…). Gereden wordt in groepen van 3 tot 5 rijders per instructeur. Dit geeft alle deelnemers de gelegenheid om te rijden in groepen op hun eigen niveau. Na elke sessie wordt er een analyse gedaan van je progressie door de instructeur in de pitbox. Het is altijd mogelijk om van groep te wisselen als het niveau te snel of langzaam is voor 1 of meer van de cursisten. De instructeurs monitoren hun groep gedurende elke sessie en bespreken wisselingen met hun cursist(en) en andere instructeurs. Als er geen geschikte groep voorhanden is voor een cursist en er is een extra instructeur beschikbaar, dan zal er 1 op 1 instructie worden gegeven, totdat de cursist op het niveau is dat hij in 1 van de groepen past. Inclusief pitbox.

Sportsrijders-training
Deze training is bedoeld voor de sportieve rijder die al enige circuitervaring heeft. Sessies vrij rijden zonder instructeur, inclusief pitbox. Indien gewenst, kan een instructeur zorgen voor extra instructie (tegen meerprijs!). Er is altijd wat te leren!

Racer-budget-training
Training bedoelt voor de sportieve rijder met veel circuitervaring en eigen faciliteiten. Exclusief alle extra hier genoemde faciliteiten (lunch, benzine, bandenwissels, pitboxhuur, sportdrank en koffie, enz.). Je kunt altijd extra faciliteiten (vooraf) bijboeken indien gewenst.

Iedere deelnemer van een event krijgt een gratis drinkfles met sportdrank concentraat, koud water om de fles te vullen, koffie gedurende de hele dag, pitboxruimte en de ondersteuning van het professionele technische team (geldt niet voor de Racer/budget-training deelnemers). Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een gratis DARE-T-shirt, DARE-pet en een DARE-certificaat.

Instructeurs
D.A.R.E. heeft een eigen groep van professionele instructeurs, geschikt voor instructie op elk niveau. Ze hebben gereden in bijna elk nationaal en internationaal motorrace-kampioenschap in de afgelopen jaren, maar zijn bovendien ook geselecteerd op hun verbale kunsten.

Technisch
De technische ondersteuning gedurende de events wordt georganiseerd door Greg Barnes. Reeds meer dan 20 jaar is hij aangesloten bij Docshop Racing en beschikt over ruime technische ervaring in de motorrace wereld. De complete Crew staat voor de deelnemers in de instructie- en sportrijderklasse klaar voor iedere technische ondersteuning en/of reparatie ! U wordt bij alles geholpen en staat nooit alleen! Zolang u uw pak, helm en handschoenen meeneemt, zorgt men ervoor dat uw motor klaar staat en hoeft u zich enkel te concentreren op uw rijlijnen. Er zijn geen restricties qua motor, zolang deze maar voldoet aan de richtlijnen voor circuitgebruik. Er zijn ook geen restricties m.b.t. geluid of het type banden.

Dokter en medisch personeel
Er is altijd een ervaren dokter aanwezig op het circuit. Hetzij een eigen dokter of van het lokale Spaanse ziekenhuis. Er zijn ook 1 of 2 ambulances aanwezig met lokaal medisch personeel.

Fitness
Elke ochtend voordat de motoren worden gestart, komen alle deelnemers en het D.A.R.E. team bij elkaar voor wat lichte rek-en strekoefeningen onder leiding van 1 van de instructeurs.

Hotelaccommodatie en diner/lunch
Indien uw accommodatie via de organisatie is geboekt wordt, zorgt men er voor dat alle deelnemers in hetzelfde drie-sterren hotel in de buurt van het circuit worden ondergebracht (20 minuten) en op loopafstand van het typische Spaans specialiteitenrestaurant waar gezamenlijk gedineerd kan worden. Dit restaurant is ideaal om gezamenlijk verhalen uit te wisselen over het motorrijden in een gezellige atmosfeer, iedere avond 4 voorgerechten, hoofd- en nagerecht. Af en toe wordt men verrast door een speciale gast op 1 van de avonden, een item wat u niet wilt missen. Men kan ook uw dagelijkse lunch op het circuit verzorgen, bestaande uit salade, water, brood, pasta en koffie. Met speciale etenswensen kan rekening gehouden worden.

Extra’s
Gedurende het event biedt men iedere deelnemer de mogelijkheid om tegen betaling een set digitale actiefoto’s van zichzelf te laten maken door een professionele-fotograaf (alleen bij deelname van 25 deelnemers mogelijk). U kunt ervoor kiezen, om op eigen gelegenheid naar het circuit te komen en uw motorfiets mee te brengen. Echter biedt men ook de mogelijkheid om tegen een vaste prijs uw motorfiets en 2 grote tassen naar het circuit te laten transporteren. Het is tevens mogelijk om een circuitmotor te huren, vertel vooraf uw wensen en men doet u een passend aanbod. Uiteraard kan men ook een vliegticket en het vervoer van het hotel naar het circuit en vice-versa voor u verzorgen. Voor benzine kunt u ook bij de organisatie terecht en het wordt direct op het circuit geleverd aan deelnemers die dit van tevoren hebben geboekt (50 liter wordt vooraf berekend voor 3 dagen). Prijzen kunnen per event verschillen door lokale prijsfluctuaties.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App