CIV MiniGP Italy series: Opnieuw podium voor Jaylen Korporaal

1287
jaylen-korporaal
Jaylen Korporaal | foto© Campionato Italiano Velocità

In het weekend van 21 t/m 23 juli werd op het Viterbo International Circuit in Italië de vierde ronde van het CIV Junior verreden. Succes was er opnieuw voor de 13-jarige Jaylen Korporaal in de CIV Ohvale 160cc klasse. Voor Manny van Tilburg daarentegen verliep het evenement allesbehalve naar wens, de coureur uit Amersfoort liep bij een crash verschillende botbreuken op.

De vierde ronde van het CIV Junior, het Italiaans junior wegrace kampioenschap, was in het weekend van 21 t/m 23 juli te gast op het 1300 meter lange en ruim 100 km ten noorden van Rome gelegen Viterbo International Circuit.

Onder de deelnemers dit keer een tweetal jonge Nederlandse talenten, te weten Jaylen Korporaal en Manny van Tilburg. Korporaal in de CIV Ohvale 160cc klasse en Van Tilburg in de CIV Ohvale 190cc, beiden als onderdeel van de FIM Mini GP Italy competitie.

Na zijn dubbele podium klassering in Ortona wist Korporaal zich in Viterbo opnieuw goed staande te houden in het Italiaanse geweld. De 13-jarige Korporaal kwalificeerde zich als achtste op het voor hem onbekende en nieuwe circuit. In de eerste race kende Korporaal een goede start, wist hij zich uitstekend te handhaven in de zeven coureurs tellende kopgroep. De Nederlander liet zelfs de snelste raceronde noteren om uiteindelijk in de laatste ronde met een mooie inhaalactie de derde plaats voor zich op te eisen.

In de tweede race was Korporaal bij de start wederom goed weg. Ook in deze race wist hij zich uitstekend in de eerste groep te handhaven om na twaalf ronden als vijfde te worden afgevlagd, en dat op slechts 0,8 seconden van de winnaar.

Jaylen Korporaal: “Het was heel warm, maar ik had twee goede races op een baan waar ik nog niet eerder had gereden. Om dan met een beker huiswaarts te keren is natuurlijk geweldig.”

Voor Van Tilburg liep het evenement in Viterbo op een grote teleurstelling. De jonge coureur uit Amersfoort kwam door een technisch probleem (remprobleem) in de eerste race heel hard ten val. Van Tilburg liep bij deze ‘horror’ crash verschillende botbreuken op in o.a. zijn gezicht, sleutelbeen, ribben en rug. Van Tilburg werd na de crash meteen overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis waar hij een aantal dagen ter observatie moest verblijven. Inmiddels heeft Van Tilburg het ziekenhuis mogen verlaten maar het herstel zal zich het nu laat aanzien nog wel enige tijd in beslag nemen.

Volledige uitslagen CIV Ohvale 160cc : Race 1 | Race 2

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: