Classic Race Demonstratie Luttenbergring op zaterdag 17 september

4614
Classic-Race
Classic Race Demonstratie Luttenbergring 2020 | foto© Hendrik Jan Lotterman

De Stichting Behoud Luttenbergring organiseert zaterdag 17 september alweer voor de vierde keer de Classic Race Demonstratie op het bekende Luttenbergring circuit.

Met behulp van vele sponsors, buren, aanwonenden en ruim 100 vrijwilligers organiseert de Stichting Behoud Luttenbergring aanstaande zaterdag opnieuw de de Classic Race Demonstratiie, het evenement dat in vier jaar de grootste Classic Race Demonstratie van Nederland is geworden! Dit kan natuurlijk alleen in een dorp als Luttenberg, dat al ruim 50 jaar een diepgewortelde geschiedenis heeft met de nationale en internationale Raalte Races van de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. En waar ook nog eens de mooiste bochten van Nederland liggen!De organisatie maakt zich op voor een dag nostalgisch motorgeweld met 8 verschillende klassen! Tijdens de demonstratie wordt er niet op snelheid geracet, vanwege de veiligheid. Het is echter de bedoeling zo constant mogelijk rond te rijden, en in een ongedwongen sfeer te genieten van alle bijzondere motoren, die door rijders uit binnen – en buitenland met veel liefde rijdend worden gehouden.

De lichtste klasse, te weten de 50cc, met het snerpende tweetakt geluid, mag weer rekenen op de komst van meervoudig vice-wereldkampioen Aalt Toersen en in de 350cc klasse maakt oud Grand-Prix coureur Theo Bult wederom zijn opwachting.

Maar ook de 125 – en de 250cc klasse met diverse lokale coureurs beloven spectaculair te worden. In elke klasse gaan minimaal 40 coureurs van start. De zware 500cc en 750cc machines met hun zware geluid maken altijd indruk maar en de iets jongere, en snellere, motoren van de 400cc EVO herinneren aan de ONK-Races van de jaren ’90.

Alle machines zijn uit de periode van 1965 tot 1995 en brengen de sfeer van de Raalte Races van weleer weer heel eventjes terug.

In slechts 12 uur tijd schreven maar liefst 325 unieke deelnemers zich in. Aanvankelijk gaf dit problemen op de inschrijf website, deze was zelfs tijdelijk helemaal uit de lucht, en lange wachtlijsten waren het gevolg.  Met zoveel animo in het race-demo wereldje is het evenement voor het tweede jaar op rij in zeer korte tijd uitverkocht voor deelnemers!

Voor publiek is echter nog plaats genoeg, dus komt dat horen, zien en ruiken….Natuurlijk mag ook een hapje en drankje langs de baan of in de gezellige tent op het rennerskwartier niet ontbreken, en voor de kleintjes is er een springkussen.

Het rennerskwartier is op eigen risico toegankelijk en de entree bedraagt € 7,50 inclusief programmaboek. Parkeren is gratis. Huisdieren zijn absoluut verboden. Kinderen onder de 16 jaar gratis entree. Onder de 18 geen alcohol.

Voorlopig tijdschema: Voorlopig-tijdschema-classic-Demo-2022-Luttenbergring-V1

Meer info: www.luttenbergring.nlRacesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter