Cliff Kloots in 2020 opnieuw op jacht naar de ONK SuperCup 1000 titel

399
cliff-kloots
Cliff Kloots | foto© Erik de Ruijter

Cliff Kloots zal in 2020 opnieuw aan de start verschijnen in de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW-Cup. De in Groningen woonachtige Kloots zal in de kleuren van Racingteam Edwin Ott motoren opnieuw op jacht gaan de titel, de titel waar hij in 2019 net naast greep en derhalve in het laatste raceweekend aan zijn neus voorbij zag gaan.

Cliff Kloots kende in 2019 een uitstekend ONK SuperCup 1000 seizoen. De Racingteam Edwin Ott motoren coureur deed tot aan het laatste raceweekend van het seizoen mee voor de titel, echter zag hij zijn kansen op het kampioenschap in de voorlaatste race van het seizoen eindigen in het gravel van het TT Circuit Assen.

Terugkijkend op het afgelopen seizoen besloot Kloots om on 2020 op dezelfde voet verder te gaan en opnieuw op zijn vertrouwde Yamaha R1 in de kleuren van Racingteam Edwin Ott motoren weer mee te strijden voor de titel. Binnen het team blijft alles bij hetzelfde en Kloots zal ook in 2020 weer kunnen beschikken over volledige technische ondersteuning van HK-suspension.

ONK SuperCup 1000
Hoewel voor Kloots en Racingteam Edwin Ott motoren alles nagenoeg bij hetzelfde blijft, anders is dat voor het kampioenschap. Binnen het startveld van de ONK SuperCup 1000 gaat namelijk wel het nodige veranderen in vergelijking met vorig seizoen. Zo is mede-titelkandidaat Nigel Walraven weer het hele seizoen van de partij en zal regerend ONK SuperCup 1000 kampioen Danny van der Sluis de overstap maken naar een ander merk. Vanuit de ONK SuperCup 600 zullen er tevens een aantal snelle coureurs, waaronder Kloot’s eigen teamgenoot Nick Vlaar, de overstap maken naar een 1000cc machine en komend seizoen aan de start verschijnen in de ONK SuperCup 1000 klasse.

Ook ten aanzien van de kalender zijn er in 2020 een aantal veranderingen. Assen zal komend seizoen de voornaamste verblijfplaats blijven voor de OW-cup. Het Franse Dijon, waar Kloots de afgelopen twee jaar heeft laten zien erg sterk te zijn, maakt in 2020 geen onderdeel meer uit van de kalender. In plaats hiervan is de Schleizer Dreieck – een prachtig semi permanent circuit gelegen in het voormalige Oost-Duitsland – door de OW-Cup organisatie in de 2020 kalender opgenomen.

Cliff Kloots: Ik heb er zin in, alles staat gereed om in maart af te reizen naar Alcarras en aansluitend Aragon, de twee Spaanse circuit waarop we ons voor gaan bereiden op het nieuwe seizoen. We gaan dit jaar natuurlijk weer vol voor het kampioenschap. Met de overstap van een aantal snelle mannen uit de ONK Supercup 600 zal dit zeker geen makkelijke opgave worden. Ik ben hier echter wel blij mee, de afgelopen twee jaar werd de spoeling aan de kop van het ONK SuperCup 1000 veld toch wel wat dun. Een goed gevuld startveld met een competitieve kopgroep is zowel voor het publiek als de rijders het meest spectaculair. Ik ben erg benieuwd om te zien wat de nieuwe coureurs kunnen op een zwaardere en snellere Superbike machine. Ook teamgenoot Nick maakt deze overstap. Ik ben benieuwd hoe dit hem bevalt en ik denk dat we komend seizoen veel aan elkaar kunnen hebben.”

Het 2020 OW-Cup seizoen gaat op zaterdag 04 april van start, plaats van handeling is het TT Circuit Assen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App