Cluzel het snelst op vrijdag in San Juan, Van Straalen zesde

2090
jules-cluzel
Jules Cluzel | foto© Yamaha Racing

Jules Cluzel heeft zich vrijdagmiddag op het Circuito San Juan Villicum goed herpakt na zijn crash eerder op de dag. De Fransman noteerde tijdens de tweede vrije training van de Motul Argentinean Round de snelste rondetijd voor Manuel Gonzalez en Dominique Aegerter. EAB Racing Team coureur Glenn van Straalen noteerde de zesde rondetijd.

Als laatste van de vier sessies die voor vrijdag op Circuito San Juan Villicum op het programma stonden was het de beurt aan de WorldSSP coureurs voor hun tweede vrije training van de Motul Argentinean Round.Net als de voorgaande sessie (FP2 van de WorldSBK categorie) was het in deze sessie ook meteen duidelijk dat de omstandigheden sterk verbeterd waren ten opzichte van de eerder op de dag verreden eerste vrije training. De snelst gereden rondetijden uit de eerste sessie werden dan ook al meteen verbeterd, nagenoeg iedereen was meteen sneller.

Het was Jules Cluzel, die na zijn crash in de eerste vrije training niet verder wist te komen dan de tiende rondetijd, die vrijdagmiddag veruit het snelst was. De ontketende Fransman zette een snelste rondetijd van 1’41.926 op de klok en was daarmee maar liefst 0,795 sec. sneller dan de jonge Spanjaard Manuel Gonzalez die na afloop de tweede plaats op de tijdlijst innam.

Dominique Aegerter, eerder op de dag nog het snelst, moest in deze tweede vrije training genoegen nemen met de derde rondetijd voor Peter Sebestyen, Niki Tuuli en Nederlander Glenn van Straalen die op zijn EAB Racing Team Yamaha YZF-R6 opnieuw een zeer sterke indruk achterliet.

De zevende tijd in deze vrije training kwam op naam van Raffaele de Rosa voor Steven Odendaal, Can Oncu en Hannes Soomer.

Jeffrey Buis, dit weekend zijn debuut makend in de klasse, wist zijn snelste rondetijd ten opzichte van de eerste vrije training met maar liefst ruim drie seconden te verbeteren. De coureur uit Steenwijkerwold scherpte zijn eigen snelste rondetijd aan tot een tijd van 1’48.123, een tijd die goed was voor de negentiende plaats op de tijdlijst.

Alle twintig WorldSSP coureurs noteerden hun snelste rondetijd van de dag in de tweede vrije training.

 Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter