Cluzel voert WorldSSP FP2 tijdlijst aan voor Aegerter, Van Straalen dertiende

680
Jules Cluzel | Foto credit: Randy van Maasdijk

Jules Cluzel was het snelste tijdens FP2 van de World Supersport in Portimão voor Dominique Aegerter en Niki Tuuli. Glenn van Straalen kwam tot een nette dertiende tijd. Manuel Gonzalez met zijn tijd uit FP1 het snelste van de dag.

De eerste dag van de WorldSBK ronde in Portimão werd afgesloten met de tweede vrije training voor de World Supersport coureurs. In de ochtendsessie had Manuel Gonzalez de snelste tijd geklokt voor Jules Cluzel en Federico Caricasulo. Kampioenschapsleider Dominique Aegerter was tot een achtste tijd gekomen. Glenn van Straalen was het weekend met een goede sessie begonnen, die de EAB Racing Team coureur met een zestiende tijd had beëindigd.Zes rijders, Maria Herrera, Hannes Soomer, Unai Orradre, Can Oncu, Pedro Nuno Romero Barbosa en Bill van Eerde, moesten het eerste kwartier van de tweede sessie vanuit de pitlane toekijken, omdat zij niet gelijk waren binnengekomen toen in FP1 de rode vlag was gezwaaid. In het eerste kwartier was Steven Odendaal aan kop van de tijdlijst te vinden, terwijl Aegeter, Gonzalez en Cluzel ook regelmatig in de top-drie te vinden waren. De tijden kwamen nog niet in de buurt van de ochtend, aangezien de baantemperaturen flink waren opgelopen.

Niet veel later nam Aegerter de koppositie in de sessie over en hij was één van de eerste rijders die sneller was in de ochtend. Met nog zeventien minuten op de klok nam Cluzel de eerste positie over en hij was op dat moment een halve seconde sneller dan de rest van het veld. In de slotfase wist Aegerter nog de tijd van Cluzel tot op één tiende van een seconde te evenaren, maar de Fransman bleef de tijdlijst aanvoeren. Achter Aegerter zette Niki Tuuli een derde tijd.

In de top-tien wisten slechts vier rijders zich te verbeteren. Buiten de top-tien waren ook een aantal rijders die sneller gingen dan in de ochtend waaronder Van Straalen. De EAB Racing Team coureur zette een keurige dertiende tijd. In de overall uitslag van de dag staat Van Straalen vijftiende. Deze uitslag wordt aangevoerd door Gonzalez gevolgd door Cluzel en Caricasulo met een tijden uit de eerste sessie. Aegerter vinden we in dit overall resultaat terug op plaats vier.

Zaterdagmorgen gaat de World Supersport klasse verreden in Portimão wanneer de Superpole kwalificatie op het programma staat. Zaterdagmiddag 15:15 uur lokale tijd, 16:15 uur Nederlandse tijd, gaat de eerste World Supersport race van start in Portimão.

 Handige links Motul Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter