Cluzel wint voor thuispubliek op Magny-Cours, Hartog ESS kampioen

332
rob-hartog
Rob Hartog - 2018 ESS kampioen | foto© Nico Schneider

Jules Cluzel heeft zondagmiddag op indrukwekkende wijze de WorldSSP race gewonnen voor zijn thuispubliek op Magny-Cours. De Fransman was na een felle strijd in de slotfase het sterkst voor Sandro Cortese en landgenoot Lucas Mahias. Rob Hartog wist de European Supersport titel in de wacht te slepen en finishte als zeventiende.

Zondagmiddag ging om 13:45 uur de World Supersport race op het Circuit de Nevers Magny-Cours van start. Onder zonnige en warme weersomstandigheden gingen de coureurs aan over 19 ronden op het Franse circuit.Het was Lucas Mahias die het beste wist te starten vanaf de tweede plaats en als leider de eerste bocht in ging voor landgenoot Jules Cluzel en polesitter Federico Caricasulo. De twee Fransmannen lieten geen twijfel bestaan over hun intentie waarbij Cluzel de leiding overnam.

Het zou een spannend gevecht worden met Cluzel aan de leiding voor Mahias, Cortese, Caricasulo, Perolari en Gradinger op Yamaha’s in de top zes die dicht bij elkaar zaten. Er werden niet veel inhaalacties ingezet maar de verschillen waren heel klein. De strijd tussen Cluzel, Cortese en Caricasulo was met name interessant aangezien er slechts twintig punten verschil is in het kampioenschap tussen de drie.