Collin Veijer onderscheiden met Ben Majoor Trofee

447
veijer
Collin Veijer ontvangt de Ben Majoor Trofee uit handen van Arjan Bos | foto© Jan Timmerman

Collin Veijer is zondagmiddag tijdens het 2018 Motorsportgala door de KNMV onderscheiden met de Ben Majoor Trofee. In de Amphion Schouwburg in Doetinchem kreeg de jonge Staphorster wegracecoureur de onderscheiding uitgereikt door Arjan Bos, voorzitter van het TT Circuit Assen.

In een goed gevuld Amphion Schouwburg in Doetinchem werden zondagmiddag 14 januari door de KNMV de kampioenen van 2017 gehuldigd. Naast het grote aantal kampioenen werden er ook diverse onderscheidingen toegekend.

De pas 12-jarige Collin Veijer kreeg tijdens het KNMV Motorsportgala de Ben Majoor Trofee overhandigd door Arjan Bos, voorzitter van het TT Circuit Assen. Veijer ontving de onderscheiding, voor een bijzonder talentvolle rijder onder de 21 jaar, o.a. dankzij zijn Europese titel in de Mini GP. Dit wegrace kampioenschap werd in Italië verreden en Veijer won, ondanks het thuisvoordeel van zijn concurrenten, alle drie de manches die tot de titel leidden.

Het bestuur van de KNMV is er zeker van dat we in de nabije toekomst nog veel over Collin en zijn prestaties zullen horen. Komend seizoen komt Veijer uit in het Italiaanse Pre Moto3-kampioenschap.

Naast Veijer ontvingen ook Etienne Bax (Hans de Beaufortbeker), Romano Hummel (Baansporttrofee) en Arjan van den Oord (Motorsporthart) zondagmiddag een onderscheiding.