Collin Veijer (P11) en Bo Bendsneyder (P13) over hun derde dag op de Sachsenring

2435
collin-veijer
Collin Veijer (95) | foto© Red Bull Content Pool

Collin Veijer scoorde zondag tijdens de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van de Motorrad Grand Prix Deutschland een elfde plaats terwijl Moto2 coureur Bo Bendsneyder zijn machine op de dertiende plaats over de finish stuurde in de achtste race van het seizoen. Onderstaand de reacties van beide Nederlanders na afloop van hun race.

Een race met gemengde gevoelens, zo kan de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van Collin Veijer het beste omschreven worden. De 16-jarige Staphorster begon met een vervelende handblessure aan het weekend en wist op voorhand dat ook de zondagmiddag te verrijden race een zware opgave zou worden. En dat werd het, Veijer had het moeilijk tijdens de race, moest alles op alles zetten om nog een puntje te kunnen scoren maar in de slotfase kreeg hij ze als het ware in de schoot geworpen, dit nadat de vijf van de zes coureurs uit de kopgroep hun race in de laatste ronde vroegtijdig in het gravel zagen eindigen.

Collin Veijer: “Pfff, dit was een zware race. Vooraf wist ik dat het gezien mijn blessure aan mijn hand geen makkelijke race zou gaan worden. Maar hoe dan ook, na drie keer op rij niet aan de finish te zijn gekomen wilde ik deze race hoe dan ook uitrijden. Al na een paar ronden in de race begon mijn hand echter flink op te spelen. Het lukte me gewoon niet goed om de gaskraan op te draaien en ook het remmen deed echt veel pijn. Maar we zijn gefinisht en dat was voor vandaag even het belangrijkst. Dat we vervolgens de elfde plaats in de schoot geworpen krijgen is mooi meegenomen. Kortom, een race met veel pijn en na afloop gemengde gevoelens. Helaas zijn de wonden aan beide vingers nu weer open, zal ik deze de komende dagen goed moeten verzorgen en hopelijk kan ik dan over twee weken in Portimão weer mijn ware potentieel laten zien.”

Ook Bo Bendsneyder kende na een goede kwalificatie, waarin hij de negende startplaats wist te veroveren, een moeizame en moeilijke race. Net als Veijer moest Bendsneyder ook alle zeilen bijzetten om in de punten te kunnen finishen maar ook in deze race zorgden een drietal crashes in de laatste ronde ervoor dat de Nederlander als dertiende de finish kon passeren.

Bo Bendsneyder (P13): “Het was echt een moeilijke race. Vooral het gevoel met de voorkant, ik had het gevoel dat ik de voorkant in elke bocht kwijtraakte. We moeten nu gaan kijken wat er gebeurde en waarom ik dat gevoel had. Ik denk dat het hele weekend goed was om een snelle rondetijd te rijden, maar ons racetempo was niet het beste omdat ik constant problemen had op gebruikte banden. We weten nu waaraan we moeten werken. Ik wil het team bedanken, ze hebben geweldig werk geleverd en ze hebben keihard gewerkt. Ik kijk uit naar mijn thuis Grand Prix, de Motul TT Assen.”

Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter