Collin Veijer wint in Jerez eerste FIM Junior GP race van de dag

2448
collin-veijer
Collin Veijer (m) wint in Jerez | foto© Rafa Marrodan

Collin Veijer heeft zondag in Jerez de la Frontera de eerste FIM Junior GP race van de dag gewonnen. De 17-jarige coureur uit Staphorst is hiermee de eerste Nederlander die een Moto3 race in het prestigieuze wegrace kampioenschap op zijn naam weet te schrijven.

Het FIM Junior GP (voorheen het FIM CEV Repsol) is dit weekend in Jerez neergestreken voor de vierde race van het seizoen. Zondagochtend tijdens de eerste FIM Junior GP race zorgde Collin Veijer voor een daverend Nederlands succes. Nadat de 17-jarige coureur uit Staphorst vrijdag in de vrije trainingen al het snelst was, zaterdag tijdens de kwalificatie de pole wist te behalen was hij ook zondagochtend in de eerste race van de dag het snelst.

Veijer nam meteen bij de start de leiding waarna er een kopgroep van vijf rijders ontstond die nagenoeg de gehele race aan elkaar waren. Veijer maakte in de eerste groep een sterke indruk, reed een groot deel van de wedstrijd aan de leiding en handhaafde zich de gehele race binnen de top drie. In de laatste ronde nam de Staphorster het heft definitief in handen om deze leidende positie tot op de finish vast te houden.

Om 14:00 uur staat de tweede FIM Junior GP race van de dag op het programma. Ook deze tweede race is live te volgen via het FIM Junior GP YouTube kanaal: https://youtu.be/abAZWQfHv0w

Later meer vanuit Jerez…..Handige links FIM JuniorGP Jerez:

Volledig tijdschema en uitslagen
Fotoverslag
Live verslag races (video)Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen? Word dan nu Racesport.nl supporter.

Meer info: www.racesport.nl/supporter