Comeback Allard Kerkhoven tijdens OW Cup-finale in Assen

356
allard-kerkhoven
Allard Kerkhoven - Spa Francorchamps 6H | foto© Allard Kerkhoven facebook

Allard Kerkhoven zal op 12 oktober aanstaande zijn comeback maken als coureur tijdens de laatste twee ONK SuperCup 1000 wedstrijden op het TT Circuit Assen. De voormalig Dutch Superbike coureur zal aan de start verschijnen op een BMW S1000RR van het Rent a Superbike Team.

Voormalig Dutch Superbike coureur Allard Kerkhoven zal tijdens de OW Cup-finale races op 12 oktober in Assen zijn comeback maken als coureur in een ONK-wedstrijd. De enige jaren geleden gestopte coureur uit het Gelderse Maasbommel zal op een door het Rent a Superbike Team geprepareerde BMW S1000RR aan de start verschijnen in de twee afsluitende ONK SuperCup 1000 races van het seizoen.

Het idee bij Kerkhoven ontstond nadat hij onlangs met Nelson Rolfes deelnam aan de 6 uurs Endurance race op het circuit van Spa Francorchamps.

Allard Kerkhoven: “Na de Spa 6 uur race wilde ik meer. Dus ik heb Nelson Rolfes gevraagd of hij naast Renzo van Emmerik plek kon maken voor een tweede rijder. Dit bleek het geval en we kwamen vlot tot een overeenkomst. Daarbij zal ik net zoals op Spa-Francorchamps met Bridgestone banden gaan rijden.”

Kerkhoven zal vrijdag 11 oktober eerst nog een dag op het TT Circuit Assen een aantal vrije trainingen afwerken voordat er zaterdag 12 oktober één kwalificatie en twee races op het programma staan.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App