Comeback zijspancoureur Bennie Streuer tijdens WK Superbike in Assen

4482
bennie-streuer
Bennie Streuer (r) en Jeroen Remmé (l) | foto© Evert Slager

Bennie Streuer zal in het weekend van 23 t/m 25 juli aanstaande zijn comeback maken als zijspancoureur. De Drent zal in het bijprogramma van de Nederlandse ronde van het WK Superbike in Assen voor het eerst weer in actie komen sinds zijn zware crash begin april tijdens een test in het Duitse Oschersleben.

In het weekend van 23 t/m 25 juli aanstaande is het FIM Superbike World Championship te gast op het TT Circuit Assen. In het bijprogramma van het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap komen de coureurs uit het FIM Sidecar World Championship aan de start, een op zich al bijzondere gelegenheid aangezien de zijspannen dit seizoen voor het eerst weer bij enkele door Dorna georganiseerde wedstrijdweekenden welkom zijn.Voor Bennie Streuer is het evenement dit seizoen extra bijzonder, de stuurman uit het Drentse Grolloo maakte woensdag tijdens de persconferentie op het TT Circuit Assen namelijk bekend dat hij aan de start zal verschijnen en voor het eerst sinds zijn zware crash, 09 april in Oschersleben, weer in het zijspan zal stappen.

Samen met z’n passagier Emanuelle Clement knalde Streuer op 9 april tijdens een test op het Duitse circuit frontaal op een naast het circuit geplaatste muur. Zijn Franse bakkeniste bleef bij de crash nagenoeg ongedeerd, Streuer daarentegen liep daarbij verschillende blessures op aan zijn rug, bekken en ribben. De voormalig wereldkampioen werd in Duitsland geopereerd en wat volgde was een lange revalidatie, een revalidatie waarvan de artsen in eerste instantie aangaven dat deze zo’n zes tot misschien wel negen maanden in beslag zou gaan nemen. Dankzij de inzet van zijn Duitse team kon Streuer echter vijf weken lang revalideren in München, in een speciale kliniek van de Duitse voetbalclub Bayern München. Dankzij een intensief revalidatieprogramma hier kan Streuer de komende week in Assen, na slechts drie maanden, al zijn rentree maken.

Bennie Streuer: “Fysiek voel ik me in orde. Ik merk er eigenlijk niks meer van. Ik heb nergens meer pijn.”

Om aan de start te kunnen verschijnen moest er naast zijn eigen fysieke gesteldheid wel het nodige gebeuren.

Bennie Streuer: “Het enige nadeel dat ik nu heb is het materiaal. Bij de crash in Oschersleben heb ik mijn complete span afgeschreven. Ik moest dus alles vanaf nul weer opbouwen, kortom een volledige nieuwe zijspancombinatie bouwen. Het zal dus even afwachten zijn komende week hoe alles werkt, maar ik heb er wel vertrouwen in dat dit goed gaat komen.”

Naast het fysieke deel en het materiaal kreeg Streuer nog met een derde probleem te maken, zijn Franse passagier Emanuelle Clement besloot namelijk vanwege het feit dat Streuer lange tijd uitgeschakeld was in te stappen als passagier bij Todd Ellis (Santander Salt Sidecar Team). Geen probleem, zij het niet dat de combinatie het momenteel zo goed doet en de tweede plaats inneemt in de tussenstand van het kampioenschap en derhalve op dit moment volop in de strijd is voor de wereldtitel. Voor Clement voldoende redenen om het seizoen af te maken bij Ellis en te bedanken voor een terugkeer als bakkeniste bij Streuer.

Streuer moest dus hals over kop op zoek naar een nieuwe passagier, en deze is inmiddels gevonden in landgenoot Jeroen Remmé. Met het aantrekken van Remmé als passagier staat er over ruim een week weer een volledig Nederlandse combinatie aan de start in het FIM Sidecar World Championship, een ervaren combinatie die vanzelfsprekend aan elkaar zal moeten wennen maar daar voorziet Streuer vooralsnog geen enkel probleem in als het gaat om de prestaties op zijn eigen TT Circuit Assen.

Bennie Streuer: “Ik denk dat ik met Jeroen een ervaren passagier heb, en het zal niet de eerste keer zijn dat we samen rijden. Ik denk dat een top vijf klassering volgende week hier in Assen zelfs wel haalbaar moet zijn.”

Streuer en Remmé zijn volgende week niet de enige landgenoten die in Assen aan de start verschijnen. Ilse de Haas, dit seizoen de vaste passagier van vijfvoudig wereldkampioen Pekka Päivärinta uit Finland, is van de partij. Hetzelfde geldt voor Kees Endeveld, hij vormt dit seizoen een combinatie met Duitse passagier Hendrik Crome.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter