Coppola in 2018 met GRT Yamaha in WorldSSP klasse

153
coppola
Alfonso Coppola | foto© Yamaha Racing

Alfonso Coppola zal in 2018 de overstap maken naar het FIM Supersport World Championship. De Yamaha R3 bLU cRU Challenge winnaar zal uit gaan komen voor het nieuw te vormen GRT Yamaha Official WorldSSP Junior Team en actief zijn in de Europese wedstrijden van het kampioenschap (ESP).

Alfonso Coppola kende in 2017 een sterk seizoen in het eerste jaar dat het WorldSSP300 Championship onderdeel was van het World Superbike kampioenschap. De 20-jarige Italiaan wist gedurende de acht wedstrijden maar liefst vijf keer op het podium te finishen en één keer als winnaar de finish te passeren. Ondanks deze goede reeks zag de Yamaha coureur tijdens de finalewedstrijd in Jerez het kampioenschap aan zijn neus voorbijgaan, de Spanjaard Marc Garcia won de finalerace van het seizoen en wist hierdoor de titel met één punt verschil net voor de neus van Coppola weg te kapen.

Ondanks het op een haar na missen van de titel werd Coppola wel de winnaar van de Yamaha R3 bLU cRU Challenge – een competitie waarin zes jonge door Yamaha uitverkozen coureurs met elkaar de strijd aangingen. De winnaar van deze competitie verzekerde zich hiermee van een start bij een door Yamaha ondersteunt team in een hogere klasse.

Na twee seizoenen actief te zijn geweest in de voormalige European Junior Cup en het afgelopen seizoen gereden te hebben in de nieuwe WorldSSP 300 klasse zal Coppola met steun van Yamaha komend seizoen de overstap maken naar de WorldSSP klasse en uit gaan komen in de European Supersport Cup. Yamaha heeft de Italiaan ondergebracht bij het nieuw te vormen GRT Yamaha Official WorldSSP Junior Team, een uitbreiding van het team dat afgelopen seizoen actief was met Federico Cariscasulo en Lucas Mahias, waarbij laatstgenoemde de felbegeerde wereldtitel in de wacht wist te slepen.

Coppola en het GRT Yamaha Official WorldSSP Junior Team, waarvoor ook Mahias en Cariscasulo in 2018 opnieuw voor uit zullen komen, zullen later deze maand (22-24 januari) voor het eerst gezamenlijk in actie komen tijdens een voorjaarstest in Spanje waarna van 13 t/m 15 april voor Coppola de eerste wedstrijd van het seizoen verreden zal worden tijdens de derde ronde van het 2018 World Superbike kampioenschap op het Motorland Aragon circuit.