De voortdurende uitbraak van het coronavirus treft vele mensen, industrieën en sporten over de hele wereld en vanzelfsprekend ook de teams in het MotoGP wereldkampioenschap. Dorna heeft bekend gemaakt haar verantwoordelijkheid te nemen middels een flinke financiële ondersteuning richting de ‘privé teams.

Met de instemming van de FIM en goedkeuring van de de aandeelhouders Bridgepoint Capital en CPP Investments heeft MotoGP rechtenhouder Dorna Sports besloten de deelnemend teams te hulp te schieten. Zo kunnen de Independent MotoGP teams als ook de Moto2 en Moto3 teams de komende drie maanden op een substantiële financiële vergoeding rekenen. De officiële MotoGP fabrieksteams vallen buiten deze regeling.

Via de IRTA (International Road-Racing Teams Association) zullen de MotoGP Independent Teams de komende drie maanden (april, mei en juni) een aanzienlijk voorschot ontvangen ongeacht of het kampioenschap wel of niet van start zal gaan. Dorna heeft hiertoe besloten om op deze manier het economische welzijn van de teams en hun personeel te garanderen en om zo hun levensonderhoud voor de toekomst veilig te stellen.

De IRTA heeft inmiddels al betalingen gedaan aan alle Moto2- en Moto3 teams om hen in deze moeilijke periode te ondersteunen. De komende tijd zullen verdere maatregelen voor de teams uit de twee lichtste categorieën worden overwogen.

In het officiële door Dorna uitgebrachte persbericht worden geen bedragen genoemd. Uit goed ingelichte bronnen hebben we echter vernomen dat de Independent MotoGP teams de komende drie maanden per maand een bedrag van € 250.000 overgemaakt zullen krijgen. De eerste betalingen voor de teams in de Moto3 en Moto2 klasse bedroegen € 25.000 per coureur. Met de gehele financiële injectie voor de komende drie maanden is een bedrag van in totaal € 7.500.000 gemoeid.
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App