Ondanks de uitbraak van het coronavirus blijft de MotoGP organisatie hard werken aan maatregelen om de (financiële) gevolgen van deze wereldwijde pandemie voor de sport te beperken en te verzachten. Zo heeft de Grand Prix Commissie een aantal kostenbesparende wijzigingen in het technisch reglement bekend gemaakt voor zowel de MotoGP, Moto2 en de Moto3 klasse.

Onlangs werd er een conference call vergadering georganiseerd waarbij de MotoGP-fabrikanten en vertegenwoordigers van de MotoGP organisatie met elkaar in gesprek gingen en hun meningen deelden aangaande de huidige situatie waarin het MotoGP wereldkampioenschap momenteel verkeerd i.v.m. het coronavirus. Zo werd er gesproken over de reeds gedane wijzigingen op de 2020 kalender, de waarschijnlijk nog komende aanpassingen maar ook kwamen er een aantal voorstellen aan bod aangaande wijzigingen in de technische voorschriften voor de seizoenen 2020 en 2021.

Na goedkeuring van alle teams van de drie klassen (Moto3, Moto2 en privé MotoGP teams), de meerderheid van de MotoGP fabrikanten en geen tegenstemmen, werden de volgende voorstellen voor wijzigingen van het technisch reglement voorgelegd aan de Grand Prix Commissie voorgelegd, voorstellen die vervolgens meteen aanvaard werden.

Deze wijzigingen zijn bedoeld om de kosten van de huidige COVID-19-crisis te verminderen en tegelijkertijd de eerlijkheid en gelijkheid te behouden om de amusementswaarde van de sport en de integriteit van de competitie te behouden.

Onderstaand de belangrijkste besluiten:

  • De ontwikkeling van de motor en de aerodynamica voor de MotoGP-klasse wordt bevroren tot het eerste evenement in 2021. Daarna geldt het huidige upgrade-reglement voor de rest van het seizoen 2021.
  • Ontwikkeling stop voor de gehele motorfiets in de Moto2 – en Moto3 klasse gedurende 2020 en 2021.

Onderstaand de volledige besluitenlijst van de Grand Prix-commissie zoals deze donderdag 16 april werd bekendgemaakt:

Officieel document: Decision_of_the_Grand_Prix_Commission_15_April_2020_1_

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App