Nadat de IDM-organisatie onlangs al de seizoenopening op de Sachsenring uit moest stellen vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft men nu ook moeten besluiten dat het tweede evenement van het seizoen op de Oostenrijkse Red Bull Ring om dezelfde redenen geen doorgang zal vinden.

Gezien de huidige situatie met betrekking tot de corona-pandemie is een begin van het IDM seizoen zeer onwaarschijnlijk. IDM-promotor Motor Presse Stuttgart reageert hierop en annuleert, nadat eerder al het openingsweekend op de Sachsenring (waar alleen de IDM Superbike 100 klasse in actie zou komen), nu ook de geplande seizoensopener op de Oostenrijkse Red Bull Ring waar in het weekend van 22 t/m 24 mei alle IDM-categorieën aan de start zouden verschijnen.

IDM-seriemanager Normann Broy: “Onder andere omstandigheden hadden we ons seizoen graag geopend met alle IDM-categorieën en partnerseries op de Red Bull Ring, maar we moeten nu reageren. Er is geen tijdschema voor de Corona-crisis en er is geen tijdschema voor de organisatie van een IDM-evenement in deze situatie. Motor Presse Stuttgart blijft op volle toeren werken om het best mogelijke 2020 IDM-seizoen te garanderen met verdere data vanaf juni. De orders en aanbevelingen van de diverse overheidsinstellingen moeten hierin echter worden gerespecteerd. Voor de IDM-organisatie staan de verantwoordelijkheid en de zorg voor alle deelnemers altijd voorop, evenals het mogelijk maken van een eerlijke competitie voor de kampioenschappen in de individuele klassen. De IDM-Organisatie communiceert regelmatig met de teams en coureurs, alle partners, de circuits, de organisatoren en de overheid.”

Er zijn nog geen vervangende data bekend voor zowel het evenement op de Sachsenring als ook het evenement op de Oostenrijkse Red Bull Ring.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App