Coronavirus: North West 200 uitgesteld, geen raceweek in mei

66
Start Superbike race North West 200 2019 | foto© Pacemaker Press Intl/Rod Neill

Ook de North West 200 zal in 2020 niet doorgaan op de geplande datum. Van 10 tot en met 16 mei zou de 91e North West 200 plaatsvinden op de ‘Triangle’ in Noord-Ierland maar ook dit evenement is ten prooi gevallen aan de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Het evenement is echter nog niet volledig afgelast; een andere datum in 2020 is nog een optie.

Wederom teleurstellend nieuws voor de liefhebbers van road racing. Nadat gisteren bekend werd dat de 2020 Isle of Man TT volledig is afgelast is nu de North West 200, dat zoals gebruikelijk altijd een week vóór de TT plaatsvindt, afgelast. Van 10 t/m 16 mei zou het hele gebied rondom het stratencircuit in Noord-Ierland in de ban zijn van het jaarlijks terugkerende evenement, waar normaal gesproken zo’n 100.000 mensen op afkomen.

De North West 200 is dus uitgesteld en zal niet plaatsvinden op de bovengenoemde data. Vooralsnog is besloten om het evenement uit te stellen en bestaat er dus een mogelijkheid dat het legendarische evenement de 91e editie alsnog later in het jaar kan houden. Uiteraard is dit volledig afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en kan er momenteel absoluut nog geen nieuwe datum geprikt worden.

De editie van 2019 was er één om niet te vergeten aangezien het de 90e keer was dat de North West 200 werd gehouden. De eerste races op donderdagavond werden nog onder prachtige zonnige omstandigheden verreden, terwijl de zaterdag door zeer veel regenval gehinderd werd en het programma daardoor veel vertraging opliep. Desondanks waren de races er niet minder spannend om, helaas kunnen we nu niet veel anders doen dan afwachten hoe de situatie omtrent het coronavirus ontwikkelt voordat we uit kunnen kijken naar het (road) racen.